avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat unic si administrator.Modificare sau nu?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat unic si administrator.Modificare sau nu?

Buna seara!Am depus dosarul complet la ONRC si pe acte am scris ca sunt unic asociat dar fara a mentiona ca sunt si administrator,gandindu-ma ca se subintelege.Am inteles ca nementionanad acest lucru trebuie sa am contract de munca,ceea ce nu vreau pentru inceput pana nu vad cum merg lucrurile.Ce mai pot face acum cand dosarul e trimis probabil la tribunal?As vrea sa mentionez ca sunt si administrator
Cel mai recent răspuns: Diana Camelia Diaconu , Avocat 15:31, 29 Septembrie 2018
Buna seara
Se respinge dosarul pana veti indica un administrator care va fi sau nu remunerat.
Nu poate exista o societate comerciala fara administrator, asa spune legea.
Va sfatuiesc sa solicitati ajutorul unui avocat care sa va intocmeasca actele.
Va trebui neaparat sa va completati dosarul cu numele, datele de identificare si mandatul administratorului, daca cumva vi s- a dat amanare pentru un termen viitor. De asemenea, trebuie o Declaratie pe proprie raspundere la notar... si de schimbat toate formularele.
Va trebui neaparat sa va completati dosarul cu numele, datele de identificare si mandatul administratorului, daca cumva vi s- a dat amanare pentru un termen viitor. De asemenea, trebuie o Declaratie pe proprie raspundere la notar... si de schimbat toate formularele.
Va multumesc pentru raspunsuri!Mi s-a spus sa merg marti sa ridic dosarul de la ONRC,iar pe fisa scrie termen de solutionare si termen de eliberare.In cazul in care a fost respins cat trebuie sa mai astept pana pot functiona legal?Problema este ca am nevoie de firma asta foarte urgent.
Totusi astazi am depus capitalul social si am completat celelalte documente impreuna cu personalul de la ONRC dar nimeni nu a zis sa trec administrator ci doar asociat unic,mentionand ca voi face activitate la terti.

Chiar acum am citit cu mare atentie STATUTUL unde se mentioneaza ca societatea va fi administrata de asociatul unic.
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2018
MrFB, utilizator
Dvs sunteti administratorul in acest caz. Adica aveti dubla calitate: de asociat unic si de administrator. Ramane ulterior, dupa infiintare, sa stabiliti daca mandatul de administrator este gratuit sau remunerat. Cred ca nu va cunoasteati Actul Constitutiv, daca nu l- ati intocmit dvs. Vedeti ca trebuie sa scrieti la administrator ca aveti puteri depline", ca mandatul este pe perioada "limitata" sau "nelimimitata", cum va hotarati, si specimen de semnatura la notar sau semnat in fata lucratorului de la registru. Ori nu stiti ce aveti in dosar si ce ati semnat, poate formularul cu specimenul exista, ori este o neatentie a functionarului care v- a verificat dosarul. Nu- mi dau seama. Toate astea trebuie sa le aveti pana la termenul dat inspre solutionare. Daca aveti nevoie urgenta, faceti o cerere de preschimbare termen, motivand completarea dosarului.
Dati- mi, daca vreti, nr.de dosar, sa va verific stadiul dosarului, ca sa va spun exact ce trebuie facut.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2018
Diana Camelia Diaconu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl cu asociat unic fara angajati laura.sabou laura.sabou 1. Specimenul de semnatura trebuie facut la notar sau ajunge sa semnezi in fata la persoana de la ONRC? 2. Contractul de comodat poate fi unul facut de tine ... (vezi toată discuția)
Prelungire mandat administrator luizacsinte luizacsinte Bina ziua, Cum se procedeaza in momentul in care expira mandatul celor 3 administratori ai unui SRL cu asociat unic, au trecut 2 ani si nu s-au prelungit? ... (vezi toată discuția)
Prelungire mandat administrator firma anelisagreeb anelisagreeb Buna ziua, As dori sa ma ajute si pe mine cineva care stie exact ce trebuie sa fac ca sa prelungesc mandatul de administrator la firma pe care o detin. ... (vezi toată discuția)