avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Prelungire mandat administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Prelungire mandat administrator

Bina ziua,

Cum se procedeaza in momentul in care expira mandatul celor 3 administratori ai unui SRL cu asociat unic, au trecut 2 ani si nu s-au prelungit? Se doreste prelungirea mandatului unui singur administrator sau reinnoirea mandatului. Momentan SRL ul are administratori cu mandate expirate. Se face AGA si le inregistrez la ONRC? exista termene pentru asta? Ce se intampla daca au trecut 2 ani ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: luizacsinte , utilizator 16:02, 1 Iunie 2010
Nu veti fi sanctionati pentru ca nu s-au prelungit mandatele.
Emiteti o Hotarare a asociatilor din care sa reiasa numirea unui administrator, precizandu-i durata mandatului, si revocarea celuilalt din calitate de administrator. Actualizati actul constitutiv si mergeti si depuneti actele la Registru. Este necesara prezenta administratorului ramas pentru a depune din nou declaratia ca accepta mandatul si specimenul de semnatura.
Administratorul ramas daca face o procura juristului sau imputernicire pentru depunere nu este posibil sa nu mai fie prezent?

In cazul in care 2 dintre cei 3 administratori vor fi schimbati banuiesc ca se procedeaza la fel, nu? Cel care va ramane in continuare este numit, iar ceilalti doi revocati si inlocuiti cu altii. Se face intr-o singura Hotarare AGA? Multumesc
Inca o nelamurire. Actul constitutiv trebuie autentificat la notar ? :help:
Hotarare AGA privind revocarea si numirea administratorilor. Actul constitutiv poate fi facut si sub semnatura privata. Vor mai trebui declaratie a adiministratorului ca accepta functia si specimen de semnatura.
Inca ceva ma intereseaza...daca mandatele tututor administratorilor sunt expirate, de 2 ani, si doar unul din trei va ramane, celilati doi vor fi schimbati....trebuie mentionat in Hotararea AGA ca ii revoc pe ceilalti doi? Adica daca sunt mandatele expirate, cum as mai putea sa -i revoc ?

As vrea sa stiu exact cum sa trec in hotarare,pentru a ma incadra in termen. Termenul de depunere la Registrul comertului este de 15 zile? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire mandat administrator derderian derderian ce anume trebuie pentru prelungirea unui mandat administrator la ORC? e acelasi administrator. Trebuie tot circul cu hot. aga, contor, specimen semnatura ... (vezi toată discuția)
Schimbare reprezentant legal ?? adela05 adela05 1. La un SRL am 5 administratori care lucreaza impreuna. Unul dintre ei este reprezentantul legal, numit prin act constitutiv. Ca sa numesc un alt ... (vezi toată discuția)
Mandat administrator luiza2023 luiza2023 Buna ziua, Am si eu cateva intrebari referitoare la mandatul administratorului unui SRL: 1. Conform legislatiei acesta trebuie prelungit in termen de 15 ... (vezi toată discuția)