avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț

Bună ziua am și eu o întrebare sunt moldoveanca am trăit cu un roman 3ani. Neam despărțit din februarie din iulie suntem divorțați de fapt locuind în Moldova am dat la divorț în Moldova iar el fiind tara a dat la divorț în ROMÂNIA. Intrebarea mea este deja dacă suntem divorțați în Moldova iar acolo merge procesul de divorț este legitim? Cum e de procedat dat faptul ca procesul în Moldova sa încheiat cu 2luni în urma și tot deja este și hotărâre judecătorească și copilul cu mine
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:34, 29 Septembrie 2018
Divortul din Moldova ar trebui recunoscut in Romania.
Ar fi bine sa aveti avocat in Romania ca sa vada ce este de facut in concret dupa ce va studia dosarul din Romania si toate actele din Moldova inclusiv hotararea de divort.
România nu știe ca el e divorțat în Moldova pentru ca el nu recunoaște asta. Iar Cind am divorțat el avea drept de ședere în Moldova.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2018
anutsa22, utilizator
Buna ziua,
Transmiteti sentinta la judecatoria din Romania.
Angajati-va avocat in Romania.
Trebuie ca instanta romana sa stie de divort dacava ajuta.

Avocatul se va ocupa.si d depunerea actelor si de pregatirea apararii din Romania.
Ar fi bine sa aveti hotararea leglizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să divorțez, soțul nu vrea. Sorina V. Sorina V. Bună seara sunt moldoveanca însă am cetățenie Româna. Soțul ei Român. Avem o fetita născută în RepublIca Moldova are 3 luni. De cind neam ... (vezi toată discuția)
Casatorie la ambasada republicii moldova cu cetatean roman olga1991 olga1991 Eu sunt moldoveanca si am hotarit cu prietenul , care este cetateal al Romani sa ne inscriem la Moldova. Ce acte are nevoie el pentru inregistrarea casatoriei ... (vezi toată discuția)
Divort anutsa22 anutsa22 Buna ziua. am si eu o nelamurire . Sunt Moldoveanca , am fost casatorita cu un roman , in vara anului trecut am divortat de el , dat fiind faptul ca in ... (vezi toată discuția)