avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua. am si eu o nelamurire . Sunt Moldoveanca , am fost casatorita cu un roman , in vara anului trecut am divortat de el , dat fiind faptul ca in ultimii 2 ani traiti impreuna am trait in MD. Ne-am separat si el a plecat in Romania, a dat acolo la divortat si eu In MD am divortat de el mai repede ca el si plus i-am dat si pensie alimentara, dat fiind faptul ca a refuzat sa recunoasca divortul din MD si plus niki pensia alimentara nu a recunoscut-o. Am trimis la procesul lui de divort dokumentele care erau dovada divortului nostru din MD si dupa un timp Romania l-a refuzat sau a respins cererea sa de divort acolo la el in tara . Acu recent Domnul in cauza a dat recurs pentru ca sa il divorteze din nou , mi-a venit recursul sau informatia despre aceasta si mi sa cerut niste documente , i le-am transmis la fel.
Intrebarea mea este , la ce sa ma astept dat fiind faptul ca suntem divortati si plus ca sunt 2 hotariri din ambele state ? e posibil sa i se accepte recursul .?

Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2019
anutsa22, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:07, 2 Iulie 2019
Trebuie analizate ambele dosare ca sa se poata trage o concluzie.
Sunt multe aspecte de analizat.
Greu de descifrat ce învederați!
Instanța competentă să pronunțe divorțul este cea din Republica Moldova, de vreme ce acolo ați avut domiciliul comun.
Instanța din Romania probabil a admis excepția necompetenței generale a instanțelor românești.
Pentru a fi recunoscută hotărârea, este necesar ca fostul soț să solicite acest lucru în instanță, de vreme
ce este vorba despre o țară din afara UE!
Cel mai bine ar fi să contractați serviciile unui avocat din țară care să vadă dosarul și să vă edificați!
Da Romania a emis necompetenta sa de ail divorta acolo, el a dat recurs ceea ce ma nelinisteste , nu stiu de fapt ce sa inteleg din asta , se totul de la inceput si decizia copilului de a ramine cu mama sau odata ce este hotarorea lor din Romania nu se schimba?
Deocamdată trebuie să se judece.
Dacă nu se judecă nu poate castiga.
Asa cum am zis trebuie analizat cazul si in baza pieselor dosarului.
Oricum, stati bine in acest moment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț anutsa22 anutsa22 Bună ziua am și eu o întrebare sunt moldoveanca am trăit cu un roman 3ani. Neam despărțit din februarie din iulie suntem divorțați de fapt locuind ... (vezi toată discuția)
Proces de divort mihaela49b mihaela49b Buna ziua. Eu sunt plecata in strainatate. Anul acesta in februarie cand am fost i tara am deschis proces de divort si am imputernicit avocatul sa ma ... (vezi toată discuția)
Competența instanțelor din românia dropsy flo dropsy flo As vrea sa aflu care sunt șansele de declinare sau respingere a unei cereri de divorț din România urmatoarele condiții: Pe data de 10.10.2019 soția a ... (vezi toată discuția)