avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Chitanta format electronic
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Chitanta format electronic

Buna ziua

As dori sa stiu daca se pot emite chitante in format electronic si trimise, alaturi de factura, pe e-mail, sau e necesar sa le dau clientului in format fizic si sa le semnez?

Pentru contabilitate in partida simpla (PFA), este necesar sa pastrez chitantele emise in format fizic, sau e suficient sa le am in formar electronic?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Bibi62 , utilizator 10:25, 1 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti incasarea in numerar inseamna ca va vedeti cu clientul care va da banii si in acel moment ii scrieti chitanta din chitantier si gata. Arhivati chitantele. Daca va plateste factura cu bani virati prin cont bancar nu mai aveti nevoie sa-i dati clientului nicio chitanta.
Daca incasati banii numerar cu plata ramburs, nu trebuie sa emiteti chitanta catre client, ci curierul ii face acestuia chitanta ramburs iar dvs. ii dati chitanta pe numele sau cand va aduce banii.

george-neagu a scris:

Daca aveti incasarea in numerar inseamna ca va vedeti cu clientul care va da banii si in acel moment ii scrieti chitanta din chitantier si gata. Arhivati chitantele. Daca va plateste factura cu bani virati prin cont bancar nu mai aveti nevoie sa-i dati clientului nicio chitanta.

Pot printa chitanta, in loc sa folosesc un chitantier? Versiunea proprie pot sa o pastrez (arhivez) doar in format electronic?

Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti printa chitanta, dar si in evidenta dvs. trebuie sa existe fizic, nu numai electronic. Controlul verifica documentele justificative existente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala mare: chitante catre persoane fizice - cum pot repara situatia hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Am cam incurcat borcanele. Am trimis prin curier catre 5 persoane fizice distincte pe langa factura si chitanta. In paralel trimisesem si la ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contabila pt vanzare online prin curier ecomagazin ecomagazin Am un pfa, neplatitor de tva. Contabilitate partida simpla. Ma intereseaza cum pot inregistra in contabilitate incasarea unui produs care a fost expediat ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa adda1592 adda1592 Buna ziua, am un PFA cod caen 4791. Am urmatoarele intrebari : 1 - e necesara emiterea facturi pentru orice comanda? ce documente inregistrez in ... (vezi toată discuția)