avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in alta tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in alta tara

Buna seara. Sunt casatorita cu un cetatean canadian, avem 2 copii si am locuit in romania pana acum. Vrem sa ne mutam in canada ..in cazul unui divort ce s-ar intampla?unde ar avea loc divortul? Eu as putea veni inapoi in romania cu minorii? Cine ar primi custodia lor? Ce conditii ar trebui indeplinite ca eu sa pot obtine custodie in cazul in care tatal refuza sa ma lase sa i iau din canada? Conteaza locul unde locuiesc, merg la scoala sau stau pana la divort? Multumesc
Buna seara,
Daca vreti sa divortati de ce plecati?
Daca divortati in Romania divortul se va supune legilor romanesti.
Daca divortati in Canada divortul se va supune legilor canadiene fie din zona francofona fie din cea anglofona.
Cu privire la exercitarea autoritatii parintesti (custodie este doar pentu lucruri nu pentru fiinte) ea va fi stabilita in functie de legea aplicabila divortului.
Nu vrem sa divortam. Vreau eu sa fiu informata si in acest caz. Unde pot gasi legile divortului pentru zona anglofona? Multumesc!
Daca va stabiliti in Canada in caz de divort riscati sa pierdeti minorii daca veniti in Romania.
Risc sa pierd minorii daca nu astept sa se finalizeze divortul acolo si vreau sa ma intorc in romania intre timp?, sau risc sa ii pierd avand in vedere ca acolo nu as avea o locuinta sau loc de munca stabil si ar ramane tatalui? Multumesc mult
Buna seara,
Legislatia canadiana o gasiti in Canada, pentru fiecare zona la avocati de acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie dubla ro-canadiana sau numai canadiana ?!?... Marius N. Marius N. Am un baiat care a implinit 18 ani recent si care in urma divortului nostru (a parintilor, din 2002) a fost luat in custodie de mama sa si dus in Canada unde a ... (vezi toată discuția)
Divort de un cetatean strain din romania Sylvania Sylvania Am nevoie de indrumare intr-un caz destul de special. M-am casatorit in Canada cu un cetatean canadian acum 3 ani, si casatoria a fost inscrisa in Romania prin ... (vezi toată discuția)
Casatorie in canada, divort in tomania Sylvania Sylvania Situatia actuala: casatorie incheiata in Canada, transcrisa in Romania; domiciliu comun in Canada. Legea canadiana: pot divorta in Canada daca am trait un an ... (vezi toată discuția)