avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Pot sa vand imobilul daca am facut un contract de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Pot sa vand imobilul daca am facut un contract de comodat?

Buna ziua, sunt proprietar al unui imobil pe care doresc sa il vand. Acum 2 ani am facut un contract de comodat,un amic ce si a infiintat firma avea nevoie de o camera, si astfel am facut acel contract. Fizic nu a avut sediul acolo niciodata, doar pe hartie. Practic i am
Dat o camera, contractul este din 2016, valabil pana in 2021. Cum pot sa il anulez? Nu pot da de persoana respectiva. In instanta ar dura prea mult, iar cazul este destul
De serios, in sensul ca trebuie sa vand imobilul pentru a achita un imprumut la banca. Ma intereseaza daca pot vinde imobilul in aceste conditii. Intr un model de contract de vanzre cumparare am vazut ca scrie ca vanzatorul declara ca imobilul nu constituie sediu social etc. pot sa solicit sa nu scrie notarul/avocatul asta in contract? Trebuie obligatoriu sa anunt cumparatorul? Ce forma legala de comun acord pot sa gasesc cu viitorul
Cumparator pentru a nu exista probleme pe viitor?
Persoana cu care am facut contractul de comodat teoretic poate sa vina sa revendice camera aceea din imobil?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2018
oanar, utilizator
Cel mai recent răspuns: oanar , utilizator 00:13, 2 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Notificati-l ca in 30 de zile considerati reziliat contractul si ... asta e tot
Notificati si la Registrul Comertului ca radiati contractul si asa scapati de el.
Normal ar trebui sa fie deacord
Puteti vinde imobilul fara probleme.
S-ar putea sa fie inregistrat contractul la cartea funciara dar nu-i problema.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
DA, puteti sa vindeti imobilul.
Aveti insa obligatia de a comunica toate obligatiile contractuale care greveaza imobilul pe care vreti sa-l vindeti atat cumparatorului cat si notarului.
Riscati anularea contractului de vanzare-cumparare cu plata de penalitati daca prietenul de negasit se trezeste si revendica dreptul produs de contractul de comodat..
Chiar daca nu vor exista clauze prevazand penalitati contractuale in contractul de v-c, cum cumparatorul va fi privat partial sau total de dreptul de juisanta/utilizare al imobilului acolo unde dvs beneficiati de banii incasati, cumparatorul va putea anula contractul si cere plata sumelor incasate si a intereselor pe care aceste sume le-ar fi produs cnf procentajului oficial de uzura bancara publicat de catre BCR.
DA, beneficiarul contractului de comodat va putea revendica dreptul contractual stabilit (din ceea ce scrieti dvs contractul de comodat nu are nimic "teoretic").
Negociati cu cumparatorul pus la curent in prealabil.
ATENTIE, coruperea unui notar costa mai scump decat va imaginati!!!
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2018
Demos, utilizator
Multumesc pentru raspunsuri. Idee era sa gasesc solutia legala, nu caut sa insel nici cumparatorul nici notarul etc. pot sa merg in paralel cu cele doua procese? Insemnand sa fac un precontract pt a vinde casa si sa fac si acea notificare privitoare la contractul de comodat? Sau trebuie sa astept anularea contractului de comodat?multumesc
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2018
oanar, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Informati cumpărătorul despre această situație si vedeti ce zice. La fel si notarul. In paralel notificati rezilierea contractului si luati legatura cu amicul dvs poate isi muta de bunăvoie sediul societății.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cunosatem exact situatia, raspunsul d-nului avocat G K Kiritescu poate fi cea mai simpla, ieftina si eleganta iesire din impas daca cunoasteti adresa amicului (pentru a putea sa-i notificati rezilierea).
Cu conditia ca cumparatorul dvs sa fie de acord sa astepte 30-45 de zile.
Daca puteti pune mana pe amicul, de negasit pana in momentul de fata, totul poate deveni inca si mai simplu de rezolvat (daca a ramas amic sincer), un act de mana constatand incetarea contractului de comodat prin acord comun al contractantilor si basta (fara sa se neglijeze formele administrative care se impun societatii acestuia in urma disparitiei cdc-ului).
Altfel, nu aveti alta cale legala decat informarea cumparatorului si negocierea.
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2018
Demos, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de comodat radaiar radaiar buna ziua, sant pf si mi-a cerut un prieten sa inchei un contract de comodat pentru a-si infinta sediul de firma la adrersa mea.daca exista vreun risc pentru ... (vezi toată discuția)
Anulare sediu firma apartament - soti divortati kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O sotie si-a infiintat o firma si a stabilit sediul acesteia acasa, cu acordul sotului. Dupa o perioada sotii au divortat, iar sotul care nu ... (vezi toată discuția)
Expirare contract de comodat liviusss liviusss Am cesionat o firma cuiva, dar respectivul m\'a rugat sa il mai las cateva luni sa aiba sediul social in apartamentul meu. Am facut un act aditional la ... (vezi toată discuția)