avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza neclara din contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza neclara din contract de inchiriere

Buna,

Am in fata un contract de inchiriere pentru un apartament. La obligatile chiriasului zice in urmatorul fel:
"sa execute la timp si in bune conditii, pe cheltuiala sa, toate lucrarile de amenajare, intretinere si reparatii, anuntate in prealabil"

Intrebarea mea este urmatoare, cu clauza asta practic obligatia proprietarului de a tine, imobil intr-o stare buna de functionare, se transfera la mine. De exemplu daca se strica centrala termica, eu ca chirias is obligat ca sa o repar.
Agentul imobiliar insista ca se refera numai daca se strica ceva din vina mea, dar nu asta reiese din textul mai sus citat. E justifcata suspiciunea mea?

Metionez in caz ca are ceva pondere ca si eu, si proprietarul suntem persoane fizice,
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2018
cetatean_curios, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:23, 1 Octombrie 2018
Din clauza contractuala mentionata de dumneavoastra, in sarcina dumneavoastra sunt obligatiile sus mentionate.

De regula, acestea sunt in sarcina proprietarului.

Lamuriti clauza contractuala.

Sa se mentioneaza daca este culpa dumneavoastra in deteriorarea vreunui bun , atunci suportati dumneavoastra cheltuielile aferente.

Eu n-aș fi semnat un contract cu asemenea clauză! Repatații mici sunt de regulă în sarcina chiriașului, cele mari incumbă locatorului...
Renegociați contractul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii chirias Danielle313 Danielle313 Stau intr-un bloc de garsoniere si apartamente, numai cu chiriasi. Proprietarul calculeaza la sfarsitul lunii toate cheltuielile si eu platesc chiria si ... (vezi toată discuția)
Chirie skywalker12 skywalker12 1. Obligatiile proprietarului: a) Să asigure funcţionarea în stare bună a utilităţilor aferente şi să nu întreprindă nicio acţiune de natură a ... (vezi toată discuția)
Verificare instalatie gaze locuinta cu chirie tuilleries tuilleries Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o chestiune, si anume: eu locuiesc cu chirie. Verificarea la instalatia de gaz metan ce urmeaza a se efectua in ... (vezi toată discuția)