avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dupa deces tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dupa deces tata

Tata a murit si am ramas eu cu mama. Sint singurul copil, stabilit in alta tara din eu, sint inca cetatean romin. Trebuoe sa treaca mama apartamentul pe numele meu sau eu pot sa-l mostenesc dupa ce moarr si mama?
Cel mai recent răspuns: Valli50 , utilizator 10:18, 1 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dumneavoastra veti fi unic mostenitor.

Succesiunea este deschisa prin moarte.

De la acest moment, cel al deschiderii succesiunii, bunurile mamei dumnavoastra vor fi transmise catre dumneavoastra.

Orice pact asupra unei succesiuni nedeschise este nul absolut.

Daca insa, vreti sa folosinta bunul imobil in timpul vietii, ori sa-l instrainati, mama dumneavoastra va poate perfecta un act de donatie.

Nu exista mostenitori rezervatari care sa doreasca desfiintarea acestuia.

Dumneavoastra decideti care modalitate este cea mai avantajoasa.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La acest moment moștenitori sunteti dvs si mama. După ce va deceda si mama, veti rămâne unic moștenitor.

Dacă nu dezbateti acum succesiunea, veti face oricum 2 succesiuni dupa ce moare si mama.
Multumesc. Dar ce inseamna a face 2 succesiuni?si a dezbate succesiunra acum?
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2018
Valli50, utilizator
Multumesc. Mama va locui aici pina la sfirsit. Dsr acum trebuie sa facem vreun act sa trecem apartamentul pe numele meu cu clauza ca mama locuieste pina la sfirsit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret acte casa help!!! claudiu013196 claudiu013196 in situatia in care am declaratie facuta la notar de la frati si parinti prin care imi ramane casa dupa moarte parintilor(decedati) . cat m-ar costa in baza ... (vezi toată discuția)
Drept civil - transfer de proprietate mina89 mina89 As dori sa trec pe numele meu(nepot), casa, anexe si teren intravilan proprietate a bunicului meu, el avand doar un singur copil ( tatal meu) care a renuntat ... (vezi toată discuția)
Cota rezervatarului grobianu grobianu Lamuriti-ma, va rog, in urmatoarele probleme: - tatal meu vrea sa-mi lase mie si sotiei mele, prin testament, toata averea sa (casa si pamantul aferent).; - ... (vezi toată discuția)