avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pensie intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pensie intretinere

Procesul civil de recalcularea pensiei de intretinere a inceput in august 2004, fara stirea mea. Aveam calitatea de parte parata si am fost citata cu rea credinta, aflanduma in strainatate legal. Procesul sa judecat in lipsa mea, pe baza a doua probe (inscrisuri) prezentate de catre partea reclamanta:
1. una copie
de comunicare de o posibila renovarea contractului meu de munca, datata februarie 2004, fara numar si fara stampila de inregistrare de la Fortele de Munca. Era valabila?
2. una copie de chitanta, precum ca eu as fi primit salariului ..... pe luna ianuarie 2004, dar fara semnatura mea de primirea banilor. Era valabila?
Deci nici un act
care sa demonstreze venitul mediu pe 6 luni. Partea reclamanta cistiga procesul. Se hotaraste marirea pensiei de circa 12 ori.
In toti acesti 5 ani, partea reclamanta mentine in absolut secret existenta hotararii, aceasta primind de la mine, inca din momentul plecarii mele in strainatate, o suma lunara de 8 ori mai mare ca pensia stabilita la divort. Hotararea de divort fiind singura hotarare ce am cunoscut eu pana astazi. Acum in noiembrie 2009, partea reclamanta scoate la lumina aceasta hotarare de marire, direct printr-o plangere penala, si-mi cere o diferenta de pensie pe toti acesti 5 ani. Nu mi se pare corect sa platesc acum o diferenta, sau, ca incepand de acum sa platesc o pensie recalculata pe baza unui supus venit de acum 5 ani. Nu mi sa dat posibilitatea de a ma apara, la proces?
Vreau sa fac recurs pentru
citare cu rea credinta (demonstrabil), pentru ca nu recunosc ca valabile probele prezentate, pentru ca de cativa ani nu mai lucrez pe acel contract
si pentru ca nu trebuie sa platesc acum o diferenta de pensie pe ultimii 3
ani (intervine creanta) calculata pe baza unui supus venit lunar de acum 5 ani.
Partea reclamanta nici atunci si nici acum nu are cum demonstra originea copiilor. Cum as putea determina instanta sa-i ceara sa demonstreze originea acestor copii? In cazul ca recursul este admis si se decide rejudecarea procesului, nu este corect ca sa se rejudece in baza a acelorasi probe din 2004. Acelea sunt doar simple copii xerox, foarte usor de trucat, sau poate ca au fost copiate de pe alte acte falsificate.
In final, ceea ce as vrea sa obtin, este, desfiintarea hotararii si anularea procesului, nu rejudecarea lui. Apoi, sa aiba loc un proces de recalculare nou corect, in prezenta mea, cu date reale, actuale, din acest an.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2009
cuziamusia, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 00:20, 20 August 2010
Va puteti adresa oricand judecatoriei in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul in vederea micsorarii cuantumului pensiei de intretinere.

Si , in cadrul acestui proces , veti putea dovedi care sunt veniturile realizate de dumneavoastra, iar instanta le va retine pe cele ce prezinta o permanenta.
Si eu va sugerez acelasi lucru, sa introduceti actiune de micsorare a pensiei de intretinere,prezentand inscrisurile de care dispuneti in acest moment, privitoare la veniturile dvs.

Cu privire la situatia expusa de dvs., situati este mai complexa, si va sugerez sa contactati un avocat .
Daca reclamantul cunostea faptul ca erati in strainatate, citarea trebuia sa se faca la adresa dv din straintate sau printr-un ziar de circulatie din tara respectiva. Incercati, pe baza probelor de care dispuneti, sa va adresati instatei cu o cerere de repunere in termen.
Nu a fost indeplinita procedura de citare, in masura in care reclamantul avand cunostinta ca partea adversa este plecata din tara a indus instanta de judecata in eroare creind impresia ca aceasta nu a dorit sa se prezinte la niciun termen de judecata.
tudorioan a scris:

Nu a fost indeplinita procedura de citare, in masura in care reclamantul avand cunostinta ca partea adversa este plecata din tara a indus instanta de judecata in eroare creind impresia ca aceasta nu a dorit sa se prezinte la niciun termen de judecata.


sa repus in termen si sa anulat atat judecata cat si sentinta.
fapta reclamantului, de a induce instanta in eroare, cum se pedepseste?

Alte discuții în legătură

Rejudecare cuziamusia cuziamusia Buna ziua. O speta cam complicata. Pentru unii, poate fi o interesanta dezbatere. Partea Y decide inceperea partajului bunurilor comune folosite acum doar de ... (vezi toată discuția)
Chitanta de plata salarului (fluturas) cuziamusia cuziamusia Ce valoare probatorie are intr-un proces civil o chitanta de plata salarului, daca are pe ea doar semnatura celui care plateste (patronul), dar lipseste ... (vezi toată discuția)
Pensie copiii dupa implinire 18 ani cuziamusia cuziamusia In 2011 sa rejudecat un proces majorare pensie intretinere minor incepand cu 2004 (sentinta din 2004 nu a fost pusa in executare, dar a fost casata in 2010) in ... (vezi toată discuția)