Buna ziua. O speta cam complicata. Pentru unii, poate fi o interesanta dezbatere. Partea Y decide inceperea partajului bunurilor comune folosite acum doar de X. Dar X se supara tare si reclama de la Y, direct printr-o plangere penala, in luna octombrie2009, o diferenta (nu specifica cat) de la pensia de intretinere pe ultimii 5 ani (ianuarie2005 – ………….2010), bazandu-se pe o sentinta de majorarea pensiei obtinuta in decembrie2004. Partea X a mentinut in secret absolut totul pana acum, fiind favorizata de faptul ca procesul in 2004 sa judecat superficial si cu erori de procedura.
1.Daca sentinta de marire din decembrie2004, va fi desfiintata prin recurs (recursul introdus si admis spre judecare-sa fixat termen, in termenul de 15 zile, de catre Y, acum cand aceasta a aflat de existenta sentintei), ……..este obligatoriu sa se rejudece iarasi procesul de marire din 2004? Este obligatoriu sa se faca pe baza acelorasi probe (fotocopii de doua inscrisuri incomplete) prezentate de catre X, in 2004? Se poate cere respingerea probelor aportate de catre X in 2004 ca ne fiind fiabile? Ce alte alternative are Y pentru a rezolva situatia in mod favorabil, avand in vedere faptul ca datorita trecerii anilor nu poate prezenta documente originale care sa demonstreze ca inscrisurile prezentate de X nu sunt reales? Nici X nu poate prezenta documente care sa sustina ca sunt conforme cu originalele fotocopiile prezentate in 2004.
Nu este obligatorie trimiterea cauzei spre rejudecare se poate casa retine spre rejudecare in semsul admiterii sau respingerii cererii. In recurs se pot folosi probe noi cu inscrisuri respoectiv cu cele care nu au fost complete pentru a dovedi motivele invocate sprijinindu-se pe acte noi in recurs