Sotia mea a decedat clar de trombembolie dupa o operatie artrostopica nu am facut autopsia clara fiind cauza decesului .Acum vreau sa trimit actele la Colegiul Medicilor din Romania.Se va lua in dezbatere cauza generatoare de deces fara autopsie?
Colegiul medicilor din judetul dvs. unde veti depune sesizarea scrisa, cu nr. de inregistrare/ data va analiza dosarul/ documentele depuse si va decide.
Nu inteleg care ar fi motivul trimiterii dosarului de catre dvs. la Colegiul medicilor daca autopsia nu a fost ceruta de dvs./ autopsia nu s-a cerut de catre o institutie abilitata a statului, iar dupa spusele dvs. cauza decesului fiind clara ?
multumesc de raspuns
a fost operata la bucuresti externata dupa o noapte de la operatie .la 41 de ore de la interventie face embolie intra in moarte cerebrala si decedeaza la o saptamana.cauza e clara trombembolie,Cei de la spitalul din Bucuresti refuza invocand dreptul pacientului si un consimntamant sa-mi dea foaia de observatie in care vreau sa va tratamentul si tot ceea e s-a intamplat acolo.Au dat medicatie necorespunzatore decesul n-a fost la ei si toti ridica din umeri.De aceea vreau la Colegiul Medicilor
Nu cred ca puteti obtine de la Colegiul medicilor o hotarare care sa oblige spitalul sa va dea foaia de observatie. Posibil sa obtineti o hotarare favorabila daca veti deschide actiune in instanta impotriva spitalului cu conditia sa aveti documente care sa va sustina punctul de vedere. Trebuie sa tineti seama de faptul ca nu ati cerut autopsie/ ati fost de acord sa nu se faca autopsie, fapt care va fi invocat de catre spital in instanta.