avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Copiii minori ai unei persoane care a lucrat in alta ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Copiii minori ai unei persoane care a lucrat in alta tara au dreptul la pensie de urmas?

as dori din tot sufletul sa stiu daca copii fratelui meu care a decedat au vreun drept la pensie de urmas.mentionez ca fratele meu a lucrat in italia 7 ani iar in Romania decit 3.nu stiu daca ei au ceva drepturi aici.-?mentionez ca sunt minori.multumesc
Cel mai recent răspuns: marge , utilizator 20:41, 11 Noiembrie 2009
Fratele a lucrat cu forme legale? A avut contract de munca?
Daca a lucrat cu contract de munca si Romania are acorduri bilaterale cu Italia in domeniul asigurarilor sociale are dreptul la pensie de urmas.Intrebati la ambasada Italiei in Romania sau la directiile de munca de la domiciliu.
da fratele meu a lucrat cu contract de munca in italia si in romania la fel dar foarte putin decit 3 ani. as fi vrut sa stiu daca dreptul la pensia de urmas il are din italia sau romania/? va multumesc
Daca a existat o reglementare a raporturilor de munca , fiul poate beneficia de pensia de urmas ,pana de la implinirea varstei de 26 de ani , daca nu realizeaza venituri proprii.
m/ar fi interesat daca copii fratelui meu decedat,mentionez ca sunt minori,au dreptul la o pensie de urmas aici pe teritoriul romaniei?

Alte discuții în legătură

Pensie urmas copil cu handicap dennys dennys Intrebare In cazul in care sotul este decedat ,iar sotia a beneficiat de pensia sotului de urmas, si aceasta a decedat in urma cu doi ani si a ramas un copil ... (vezi toată discuția)
Pensie din strainatate ivanov cristina ivanov cristina buna ziua. tatal meu a lucrat timp de 28 ani in romania dupa care a plecat in italia unde a lucrat cu contract de munca platind toate taxele acolo, ulterior ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas tantelu tantelu Sotul unei prietene a decedat, are vechime pe cartea de munca aproape 30 de ani. Ea are 47 ani, si nu are niciun venit as dori sa stiu daca exista ... (vezi toată discuția)