avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe chirie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe chirie

Buna ziua.
Am platit la ANAF impozitul pe o locuinta data in chirie, pe o perioada de un an. Din pacate, oameni carora le-am inchiriat au fost neseriosi si mi-au dat tot felul de scuze ca sa plateasca doar jumatate de chirie mai multe luni (ca au vopsit, ca au luat parchet etc) plus au intarziat de fiecare data, trecand mereu de data scrisa in contract pentru plata .
M-am vazut in situatia sa le dau preaviz de plecare dupa doar 5 luni.
Intrebarea mea este daca impozitul platit deja mai poate fi recuperat? Sau macar luat in considerare pentru urmatoarea data?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alina_1987 , utilizator 11:57, 2 Octombrie 2018
Da. La data cand vor pleca o sa depuneti iar declaratia unica in care veti declara valoarea finala a venitului incasat in acest an conform contract si a rezilierii si ramane ca ce ati platit in plus sa va fie returnat sau sa compenseze datori viitoare.
Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire nejustificata de catre finante iuliy iuliy Buna ziua. Am inchiriat apartamentul cu contract de inchiriere inregistrat la anaf. Am facut toate actele conform legilor. Dupa doua luni a plecat chiriasul ... (vezi toată discuția)
Conditii reziliere contract de inchiriere tanguera tanguera As dori sa stiu care sunt pasii de urmat pentru rezilierea unui contract de inchiriere. E posibil sa nu fie inca nevoie dar vreau sa fiu pregatita. Situatia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am inchiriat un apartament timp de 1 an, dupa care ... T Car T Car buna ziua. Am inchiriat un apartament timp de 1 an, dupa care proprietar a vandut apartamentul respectiv si am refacut contractul cu noul proprietar, pe ... (vezi toată discuția)