avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident de munca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident de munca

Va rog o lamurire.Angajatorul plateste asigurari catre casa de pensii iar conform unei legi din 2002 in caz de accident sau boala asiguratorul plateste toate cheltuielile pentru spitalizare si recuperarea capacitatii de munca a angajatului accidentat sau bolnav.Un angajat sufera accident de munca este declarat de la prima internare ,apoi transferat la doua spitale.Angajatorului i se face dosar penal pentru infractiune la legea protectiei muncii.Tot timpul procurorul cere instantei ca angajatorul sa suporte cheltuielile de spitalizare desi accdentul a fost declarat la spital,iar conform legii in acest caz asiguratorul adica casa de pensii judeteana trebuie sa achite toate cheltuielile legate de spitalizare catre spitale.Este legal ca patronul sa fie obligat de instanta la cererea procurorului sa suporte aceste cheltuieli de spitalizare atit timp cit aceasta revine asiguratorului??Mentionez ca prin raspuns la adresele instantei spitalele nu se constitue parte civila.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:20, 6 Ianuarie 2012
este greu de stabilit cine plateste. din moment ce nu stim in ce conditii s-a produs accidentul.oricum bolnavul este asigurat si nu plateste nimic.
Buna seara,cate zile de spitalizare are un pacient care a avut un accident de munca,de cand curge perioada de concediului in cazul accidentelor de munca?
@"qverta"
Cred ca trebuie sa dati mai multe amnunte despre caz , despre ce fapta este vorba , sentinta aplicata(daca a fost stabilita culpa angajatorului) si daca persoana vatamata a fost spitalizata , urmand ca in caz afirmativ , sa ne comunicati cate zile.

@"Cristinadv25"

La intrebarea dvs poate sa va raspunda un medic , in functie de diagnosticul persoanei internate ,urmarind si daca au intervenit probleme/complicatii legate de stare sanatatii persoanei spitalizate
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare plata spitalizare pentru accident in afara muncii dan890 dan890 Buna ziua, Sunt de meserie sofer si am avut acum cateva luni un accident in timpul serviciului in Austria. Am fost spitalizat doua zile intr-o clinica in ... (vezi toată discuția)
Victima unui accident rutier cu autor necunoscut isi plateste spitalizarea?! alina_25 alina_25 Mergand cu autobuzul am dat pste o persoana care mi-a zis ca a avbut un accident de masina in urma caruia sa ales cu un pcioor fracturat . cand s-a dus la ... (vezi toată discuția)
Angajatorul îmi cere ieșirea din spital pe motiv că nu crede diagnosticul comunicat de mine. ce mi se poate întâmpla dacă refuz să i-o arăt? reli_relly reli_relly Buna seara. Ma confrunt cu o problema la locul de munca , si anume: Am fost internată în spital iar pe zilele de spitalizare mi.a fost eliberat un concediu ... (vezi toată discuția)