avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce ai de făcut când ți se cere să îți cauți alt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce ai de făcut când ți se cere să îți cauți alt loc de muncă?

Ce faci cand tisecere sa iti cauti alt loc de munca? Si ai contrac nedeterminat
Cel mai recent răspuns: Floare92 , utilizator 19:40, 2 Octombrie 2018
Care sunt motivele pentru care angajatorul v-a cerut sa va cautati alt loc de munca?
Nu conteaza ce tip de c.i.m. aveti , pe durata determinata sau nedeterminata, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă .

Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
Motivul este concediul medical.pt probleme acumulate la loc ul de munca.

cyan a scris:

Care sunt motivele pentru care angajatorul v-a cerut sa va cautati alt loc de munca?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acesta nu este un motiv pentru care angajatorul sa va ceara sa va cautati alt loc de munca.
In cazul in care ati fi creat probleme la locul locul de munca, sa fi consumat bauturi alcoolice sau alte motive disciplinare se putea considera ca vina va apartine iar angajatorul v-a acordat posibilitatea sa plecati fara sa va concedieze din vina dvs.
Prin urmare, nu va dati demisia si asteptati sa fiti concediat, motivele trebuie sa le spuna angajatorul.
Va Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligare demisionare hahalero444 hahalero444 am fost astazi la servici si mi s-a spus verde in fata sa imi dau demisia sau voi fi concediat pe motive disciplinare.....in semptembrie 2014 am pierdut ... (vezi toată discuția)
Drepturi angajat - restrangere activitate companie privata strumfitza strumfitza Buna ziua, am nevoie sa inteleg ce drepturi pot avea in cazul in care compania la care lucrez isi reduce activitatea, mai exact vrea sa reduca numarulde ... (vezi toată discuția)
Demisie angajat la cererea angajatorului. roflorin roflorin Este legal ca angajatorul sa impuna salariatului sa-si dea demisia din societatea X unde este incadrat pe perioada nedeterminata, ptr ca apoi sa fie angajat ... (vezi toată discuția)