avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor legal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor legal

Socrul meu a decedat in anul 2004 , in timpul acesta sotul era plecat din tara.in anul 2008 sora sotului a declarat ca este singura mostenitoare si a vandut tot terenul socrului.se mai poate face ceva??in actele de la primarie sotul nu mai apare ca mostenitor desi nu a semnat nimic din care sa renunte la mostenire.ce se poate face in acest caz??
Buna ziua,
Atacati in instanta certificatul de mostenitor!
Solicitati ajutorul unui avocat.
Pentru a avea sanse de castig, va trebui sa formulati o actiune prin care sa solicitati instantei sa constate nulitatea absoluta a certificatului de mostenitor.
Am vb cu un avocat ...a inaintat in instanta treaba asta.La primarie cand a fost eliberata anexa 24 sotul meu nu apare ca mostenitor.Se poate da si primaria in judecata ??

CRISTINA HORTENSIA CIUREA a scris:

Pentru a avea sanse de castig, va trebui sa formulati o actiune prin care sa solicitati instantei sa constate nulitatea absoluta a certificatului de mostenitor.

Asa cum ati prezentat speta, persoana pe care trebuie sa o chemati im judecata pentru a solicita nulitatea absoluta a certificatului de mostenitor este sora sotului.

Anexa 24, sesizare pentru deschiderea procedurii succesorale, este un tipizat, un document administrativ, necesar in cazul procedurii sucesorale care se desfasoara in fata notarului sau in fata unei instante de judecata.
Precizez ca, acest formular nu atesta calitatea de mostenitor.

Spun ca trebuie sa solicitati in instanta nulitatea absoluta a certificatului de mostenitor si nu nulitatea relativa, pentru ca, in ultima situatie, cererea de chemare in judecata va fi respinsa, intrucat a intervenit prescriptia.

Un alt aspect pe care instanta il poate pune in discutie, printre multe altele, fie din
oficiu, fie la cererea partii adverse, este acceptarea mostenirii in termenul prevazut de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditionare eliberare anexa 24 de primarie Eugen Enescu Eugen Enescu Buna ziua , va rog sa ma informati si pe mine intr-o problema, am solicitat primariei eliberarea anexei 24 sesizare de deschidere succesorala, nu vor sa imi ... (vezi toată discuția)
Parintii divortati, frate vitreg, dreptul de mostenire asupra casei tatalui ContSters52778 ContSters52778 Buna ziua, Parintii sotului meu sunt divortati. Nu a tinut legatura cu tatal lui care mai are un fiu din prima casatorie. Tatal este in viata, nu stim daca ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate incorect cristache paula cristache paula buna ziua va rog ajuta-ti-ma si pe mine,unchiul meu a primit titlul cu mostenirea de la tatal sau dar el nu apare pe titlu,in schimb cumnata lui apare. -cum ... (vezi toată discuția)