avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Conditionare eliberare anexa 24 de primarie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Conditionare eliberare anexa 24 de primarie

Buna ziua , va rog sa ma informati si pe mine intr-o problema, am solicitat primariei eliberarea anexei 24 sesizare de deschidere succesorala, nu vor sa imi elibereze acest document, decat daca fac succesiunea la notar , eu doresc sa imi formulez singura actiunea pentru instanta, nu imi permit sa dau notarului o poala de bani.
Sunt obligati sa elibereze acest act sau nu ? Am impresia ca primarul este in relatie de colaborare cu notarul.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: filozoful , utilizator 19:45, 19 Martie 2011
Anexa 24 reprezinta, conform legii, sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale, adresata notarului public. Daca dvs. doriti sa dezbateti succesiunea prin instanta, formulati actiunea si solicitati instantei sa ceara eliberarea acestei anexe primariei, cu adresa oficiala, astfel incat vor fi obligati sa o elibereze.
PS: de ce trebuie sa spuneti primariei unde folositi aceasta anexa 24? Solicitati eliberarea ei si o folositi unde doriti (nu le mai spuneti ca o doriti pentru instanta:)
Multumesc mult de raspunsul dvs, dar nu pot formula actiunea daca nu am anexa ptr ca acolo sunt inscrise terenurile inravilane, extravilane , imobile locuinta si anul constructiei )si la primarie am solicitat scris dar mi-au comunicat verbal ca numai ptr notariat se elibereaza anexa altfel nu. As dori sa stiu daca exista vre-un act normativ care interzice eliberarea acestui act, m-am documentat si nu am gasit.
Daca va trebuie doar enumerarea bunurilor care fac parte din masa sucesorala, solicitati un certificat de atestare fiscala, in care se trece atat valoarea impozabila cat si suprafata cladirii, suprafetele de teren, etc. Totodata, in compensare, puteti solicita primariei o adeverinta din care sa reiasa anul edificarii constructiei...dar eu zic sa solicitati anexa 24 fara alte precizari, o ridicati si va duceti cu ea la instanta.
la instanta, nu va foloseste anexa nr. 24, aia se duce doar la notar. la instanta, trebuie sa prezentati documente autentice ( titluri de proprietate, extrase CF, certficate de mostenitor, contracte de vanzare-cumparare, etc), care alcatuiesc masa succesorala a autorului succesiunii.:)
Poate decedatul nu a avut ultimul domiciliu pe raza de competenta a acestei primarii. Atunci se explica de ce nu vor sa va elibereze Anexa(care in prezent este nr.23). Cererea pentru deschiderea procedurii succesorale se depune la primaria de la ultimul domiciliu al defunctului.
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters61818, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune iulia pastrama iulia pastrama -Pot imputernici pe una din surorile mele(suntem 3 surori) sa ma reprezinte la dezbaterea succesiunii dupa tatal nostru ,recent decedat? -Dupa decesul mamei ... (vezi toată discuția)
Succesiune Vasile MARIAN Vasile MARIAN la moarte tatalui ( 1977) nu sa facut succesiune in 2008 luna noiembrie mama mea a decedat raminind mostenitori 6 frati din care unul locuieste la aceeasi ... (vezi toată discuția)
Primaria refuza eliberarea anexei pt obtinerea certificat mostenitor balasa.sorin balasa.sorin primaria Independenta refuza eliberarea documentatiei pentru obtinerea certificatului de mostenitor,intrucit nu am titlu de proprietate in original. Desi ... (vezi toată discuția)