buna dimineata intampin o problema la gradinita azi sotia mea a dus copilul de dimineata la gradinita si a fost abordata de educatoare ca trebuie sa semneze un contract cv gen exmatriculare pentru ca fiul meu recunosc e mai obraznic mai mult alintat de bunici unchi etc am fost si la pshiholog cu el asta ar fi problema alintatul na fiecare copil om nu are cum sa fie la fel acum va intreb pana la urma la gradinita de ce il duc ca sa invete ceva clar nu educatoare fiind tanara zic ca nu are experienta si na hai cu exmatricularea ca sa nu se implice are drept legal sa imi ceara asta
Daca nu a agresat alti copii nu prea vad motive de excluere mai ales daca exista contract.
Depinde insa si ce scrie in contract.
Trebuie analizate mai multe no4me de drept in afara de contract daca ar avea o.clauza favorabila.
Apar multe discutii...
Dreptul se bazeaza pe clauze dar si pe interpretari.
anul trecut a fost la program prelungit si a fost muscat are cicatrici cand am mers la directoare a zis ca nu poate sa excluda copilul respectiv acum al meu ca e obraznic il poate exclude
Un copil este intai si inainte de toate rezultatul efortului, muncii de educare prestata sau ne prestata de catre parinti in sanul familiei, actul de procreatie in sine este accesoriu pe langa responsabilitatile create de consecinta actului in sine.
La 4-5 ani un copil nu este un bb, in mod normal el nu trebuie sa ajunga in sistemul public de invatamant in stadiul de pagina alba, el trebuie sa aiba deja un minim de educatie.
Inculcarea acestui minim este de responsabilitatea parintilor, intra in responsabilitatea acestora faptul de a-l invata ca va trebui sa traiasca in societate.
Cum vreti ca copilul sa inteleaga necesitatea de integrare sociala acolo unde parintii au delegat propriile responsabilitati de educatori?!?
Utilizatorul vorbeste de o consultatie la un psiholog, poate aceasta optiune nu a fost investigata indeajuns.
Copiii hiperactivi au dreptul la un tratament specific, daca au fost depistati si confirmati ca fiind hiperactivi.
Foarte importanta in educatia unui copil este notiunea de "joaca", la animale "joaca" este forma de pregatire, educare in vederea vietii adulte si parintii isi incurajeaza progenitura in acest sens!
Oare fiintele umane nu sunt mai evoluate asa incat sa inteleaga atat sensul notiunii cat si necesitatea orientarii acesteia?
Trairile personale nu ar trebui sa intre in linie de cont in analiza spetelor (datorita si faptului ca ar trebui sa cunostem, intelegem, cum au ajuns sfatuitorii sa aiba trairi traumatizante (indiferent de varsta), numai asa putand sa intelegem si eventual sa acceptam sfaturile pe care acesti sfatuitori le dau)!!!
Demos
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Genial, in sfarsit un element tangibil in aceasta speta!
Prima dvs postare permitea interpretari prin expunerea unor trairi, interpretari personale (ex.: educatoare tanara si incompetenta pt ca fara experienta acolo unde dvs ati alintat sau permis sa fie alintat, etc...).
Ori, prin acest nou element postat stimate utilizator, dvs ne informati ca:
- in stabilimentul respectiv agresiunile, indiferent de tip, sunt tolerate;
- mai rau, exista si o discriminare a copiilor, agresiunile unora sunt tolerate si in acelas timp altii sunt reprimati pt fapte echivalente, similare, etc...!!!
Acum avem intradevar material pt a putea acorda un sfat juridic.
Contestati avertismentul/instiintarea de exmatriculare marcand pe ambele pagini ale acestuia/eia faptul ca nu sunteti de acord cu sanctiunea data datorita faptului ca precedentele actiuni ale personalului au condus la situatia actuala (in mod normal, un avertisment/instiintare trebuie facut/a in 2 exemplare, unul pt dvs + 1 pt stabiliment).
In o a 2-ua faza cereti directiei stabilimentului, in scris cu nr de inregistrare, masuri corective pentru a evita in viitor reproducerea acestor situatii.
Daca directiunea nu da curs, nu raspunde sau persista reveniti cu informatii si vom putea sa va orientam in continuare.
Succes