avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare nume in cartea funciara - OBLIGATIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare nume in cartea funciara - OBLIGATIE

Buna ziua

Daca am luat un imobil inainte de casatorie , pe numele de X si dupa casatorie ma cheama Y . Nu am facut modificarea numelui in cartea funciara ca nu am considerat necesar , fiind cumparat inainte de schimbarea numelui .
Acum doresc sa vand imobilul si notarul nu vrea sa accepte pana nu fac schimbarea numelui in cartea funciara .
Nu vad rostul sa o fac , dovedesc dobandirea numelui in urma casatoriei , imobilul oricum il vand .
Vreau sa stiu daca este neaparat nevoie sa schimb numele in cartea funciara si chiar ma incurca la vanzare sau notarul nu este tocmai precis ?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Modificare date carte funciara mireamirela mireamirela Buna ziua. As vrea sa stiu daca pentru un bun imobil dobandit inaintea casatoriei de sotie, este obligatorie (sau recomandata) modificarea numelui ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume titular contract vanzare-cumparare Alforyou Alforyou S-a cumparat un imobil pe numele de fata al unei persoane , iar contractul de vanzare-cumparare s-a incheiat pe acel nume. In urma casatoriei , persoana ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune avocatgroman avocatgroman buna seara, x si y cumpara in timpul concubinajului un imobil, dar numai x este trecut pe act. la 3 luni de la achizitie x si y se casatoresc. un an mai ... (vezi toată discuția)