avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Câțiva proprietari din asociație au încuiat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Câțiva proprietari din asociație au încuiat balconașele cu ghena de gunoi, spunând că este proprietatea lor. Unde pot verifica aceste afirmații?

locuiesc intr-un bloc cu 8 etaje , 2 apartamente per etaj . unul din apartamente are iesire din bucatarie in balconul cu ghena . mai nou unele dintre aceste apartamente si au introdus in contractele de vanzare cumparare si acel balconas cu ghena ca fiind proprietatea lor . Este legal ? unde ma pot interesa de aceste spatii cu ghena ? Mentionez ca blocul este vechi din 1949 .Administratorul si Presedintele doresc sa lamurim aceasta situatie mai ales ca cei cativa proprietari si au incuiat balconasele cu ghena spunand ca este proprietatea lor si doresc desfiintarea ghenei de gunoi . Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 09:40, 10 Octombrie 2018
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand, cine le-a vandut balconasul cu ghena si in ce mod l-au introdus in contractele de v/c ?

Ghena este parte comuna, daca si-au modificat contractele de v/c, presedintele sa le ceara cadastrul si extrasul de CF actualizat, sa verifice si cartea tehnica a constructiei in care sunt trecute p.c.

Asa va lamuriti in ce conditii si-au adaugat suplimentar balconasul.

Sa ii intrebe daca si-au actualizat si situatia de la taxe si impozite dupa actualizarea cadastrului.

Prin adaugarea suplimentara a spatiului si-au modificat cota parte indiviza, au anuntat asociatia inainte/dupa ce si-au modificat contractele de v/c?

Nu de alta, dar e la data modificarii trebuie recalculate toate cheltuielile pe cpi!
multumesc frumos
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ghena de gunoi reprezinta parte comuna
Cartea tehnica a constructiei edifica problema
Daca fiecare apartament are ghena lui... Alta ghena aveti in afara de cea din balconasul in cauza?
Da, se poate sa fie legal, balconasul respectiv sa fi facut parte de la inceput din proprietate. Am mai vazut blocuri vechi cu ghena de gunoi in bucatarie, intr-o "camara" sau chiar pe holul apartamentului. In general blocurile sovietice au asa.
Independent a cui e ghena, este insalubru sa intindeti resturile menajere pe bloc in jos, chiar daca asta e intr-un tub.
Nu cunosc situatia juridica, insa pare ca sunt sanse sa le faceti probleme cu balconasul de ghena cum si ei pot sa va faca probleme cu folosirea ei.
Avem dreptul a locui intr-un mediu sanatos, aceste conditii care aduc atingere vietii private prin mirosuri, zgomote etc. ar trebui eliminate din apropierea locuintelor, asta bazat pe jurisprudenta CEDO.
Daca doriti sa vedeti sansele, mergeti la un avocat, dar eu spun sa nu va aduceti soareci in apropierea blocului. Sau gandaci.

Alte discuții în legătură

Ghena gunoi amplasata prea aproape de geam Tiberiu9 Tiberiu9 Buna ziua! Am o problema cu amplasarea unei ghene de gunoi a blocului vecin la o distanta mai mica de 5 metri de geamul meu. Administratia blocului in care ... (vezi toată discuția)
Dreptul asupra balconului vasileemil vasileemil Buna ziua, Va rog sa imi dati un sfat referitor la urmatoarea problema: Am achizitionat recent un apartament compus din doua camere si un balcon, care ... (vezi toată discuția)
Balcon neutru MarrMarv MarrMarv Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc cu 4 etaje. Desi acest bloc avea prevazuta o ghena localizata pe scara, cu un mic balcon la ... (vezi toată discuția)