avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Achizitie produse
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Achizitie produse

Se poate efectua achizitie de produse dupa expirarea duratei de valabilitate a unui contract (daca pe perioada acestuia furnizorul nu a livrat intreaga cantitate)? Daca este legal sa se efectueze plata acestor produse livrate dupa expirare duratei contractului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 20:47, 12 Octombrie 2018
Expunerea dvs nu este clara!
Se poate continua aprovizionarea in produsele respective chiar si daca contractul a expirat dar trebuie materializata relatia contractuala prin prelungirea contractului. .
Daca contractul nu a fost reziliat pentru non respect de termeni contractuali si ati semnat de primire la livrarea produselor va trebui sa platiti contravaloarea lor chiar daca contractul a expirat.
Semnatura de primire la livrare are valoare juridica de acceptare a produselor.
Daca nu le platiti, furnizorul are dreptul de a reclama in justitie contravaloarea celor livrate si acceptate.
Daca aveati intentia de a rupe contractul pt expirarea duratei de valabilitate a acestuia nu trebuia acceptata marfa, trebuia refuzata, returnata.
Recititi contractul, vedeti daca nu aveti vreo clauza de continuare tacita a relatiilor contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate contract Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Am incheiat in luna iunie un contract de vanzare-cumparare in care obiectul acestuia era ca societatea respectiva sa livreze o anumita cantitate de material ... (vezi toată discuția)
Penalităţi, daune-interese, contract furnizare produse. neintelegere articol contract Grigore40 Grigore40 Referitor la acest articol - Art. 15. Penalităţi, daune-interese <(1) în cazul în care Furnizorul nu reuşeşte să îşi îndeplinească obligaţiile ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o speta in care doi operatori economici au incheiat ... Gabriel Alionte Gabriel Alionte Buna ziua, am o speta in care doi operatori economici au incheiat un contract de prestari servicii. Prestatorul avea obligatia de a confectiona produse pentru ... (vezi toată discuția)