Ma confrunt cu următoarea problema: intr-un dosar de partaj succesoral, instanta a dispus efectuarea unei expertize. Expertul a venit pe teren, a văzut terenul si casa din sat, însă cu privire la cel de pe câmp, extravilan, cuprins în titlu , nu stiu sa il drum. Nici eu nu conosc unde se află, mai exact terenul. Expertul imi spune ca datele cuprinse in inscrisurile pe care le detin( titlu proprietate, adeverința registru agricol si altele) nu il ajuta si eu trebuie sa merg si sa-i arat efectiv terenul. Nu stiu cum sa procedez, precizez ca nici cei de la Primărie nu m-au ajutat în sensul ăsta.
Terenul din titlul de proprietate are niste coordonate/ vecini.
Incercati la cadastru, ca dupa vecini sa identificati locatia terenului. Si in registrul agricol de la primarie se regasesc vecini nominalizati. Trebuie macar sa cunoasteti numele acestor vecini.
Rudele mai in varsta va pot fi de ajutor.
In titlul de proprietate se regasesc niste coordonate. Dupa aceste coordonate, la cadastru puteti afla locatia exacta.
Pentru identificarea terenurilor inscrise n titlurile de proprietate si neintabulate, va poate rezolva, este expertul desemnat de catre instanta. Expertul este obligat la consultarea tuturor documentelor care au stat la baza emiterii titlului de proprietate, respectiv:
.- cerere de constituire sau reconstituire a dreptului de proprietate,
- anexele din documentatia depusa de catre comisia locala de aplicare a legilor funciare, supusa validarii si validata de comisia judeteana,
- procesul verbal de punere in posesie a terenurilor inscrise in titlul de proprietate,
- schita de punere in posesie a acestor terenuri.
Domnul expert judiciar desemnat sa rezolve expertiza judiciara asa cum a fost ordonata folosind toate mijloacele avute la dispozitie.
Asa isi completeaza nota de evaluare a muncii prestate pentru intocmirea expertizei.
Terenul inscris in titlul de proprietate niciadata nu are coordonate.
Plan cadastral
tutu12
In instanta s-a revendicat un teren , castigandu-se procesul si s-a dispus eliberarea unui titlu de proprietate pe vechiul amplasament .
Primaria ... (vezi toată discuția)