avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daca a trecut un an...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daca a trecut un an...

Daca a trecut 1 an sau mai mult,se mai poate depune plângere penala pentru viol la un minor?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2018
Alexanddr, utilizator
Cel mai recent răspuns: heheheee , utilizator 18:28, 4 Octombrie 2018
Plangerea prealabila se poate depune atunci "Când persoana vătămată este un minor sau un incapabil, termenul de 3 luni curge de la data când reprezentantul său legal a aflat despre săvârşirea faptei."

dar asta inseamna sa aveti si un certificat medico legal care sa indice agresiunea sexuala altfel nu prea ati avea sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

10 ani de la viol. pot să fac acum plângere penală? Irina_vrs Irina_vrs Buna ziua. Acum 10 ani, adica la 18 ani, am fost constransa sa intretin relatii sexuale de catre un barbat cu 10 ani mai mare decat mine. Fapta se intampla pe ... (vezi toată discuția)
In cat timp poate fi depusa o plangere pentru o vatamare corporala ... cosara petru cosara petru In cat timp poate fi depusa o plangere pentru o vatamare corporala care a necesitat 9 zile ingrijiri medicale??Au trecut 2 luni de la intamplare(partea ... (vezi toată discuția)
Plangere penala leona777 leona777 Buna ziua, as vrea sa stiu daca mai pot formula o plangere penala dupa ce a trecut 1 an de la data savarsirii faptei ? sau este tarziu acum, desi am certificat ... (vezi toată discuția)