avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... In cat timp poate fi depusa o plangere pentru o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

In cat timp poate fi depusa o plangere pentru o vatamare corporala ...

In cat timp poate fi depusa o plangere pentru o vatamare corporala care a necesitat 9 zile ingrijiri medicale??Au trecut 2 luni de la intamplare(partea vatamata s-a taiat la degete cu o drujba).Cum se procedeaza??Unde se depune plangerea??
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 08:22, 31 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua

Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei. Când persoana vătămată este un minor sau un incapabil, termenul de 3 luni curge de la data când reprezentantul său legal a aflat despre săvârşirea faptei. În cazul în care făptuitorul este reprezentantul legal al minorului sau incapabilului termenul de 3 luni curge de la data numirii unui nou reprezentant legal.

Plângerea prealabilă se adresează organului de cercetare penală sau procurorului doar de către persoana vătămată sau prin mandatar (mandatul trebuie să fie special, iar procura rămâne ataşată plângerii). Dacă este făcută în scris, plângerea trebuie semnată de persoana vătămată sau de mandatar.

Plângerea poate fi făcută şi oral, iar conţinutul acesteia se va consemna într-un proces verbal scris de către cel care o primeşte.

Plangerea trebuie sa contina: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea şi domiciliul petiţionarului, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, indicarea făptuitorului şi a mijloacelor de probă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru persoana implicata in accident AndreiMihai90 AndreiMihai90 Buna ziua. Ca pasager al unei masini implicate in accident, pot face plangere penala soferului daca medico-legalul are sub 90 de zile ? (vezi toată discuția)
Vatamare corporala ionutz_ozone ionutz_ozone Buna ziua,acum cateva zile am fost vatamat(batut) de mai multe persoane,am ajuns la spital iar tatal meu doreste sa ii dea in judecata.Intrebarea mea este:in ... (vezi toată discuția)
Plangere prealabila vs. plangere penala axlb axlb Am inaintat la Parchetul de pe langa Judecatorie o plangere penala impotriva unei persoane juridice, privind savarsirea infractiunii de gestiune frauduloasa. ... (vezi toată discuția)