Am cumparat in 2004 un imobil de la o persoana care avea un litigiu pe acel imobil,am facut act la notariat,consemnandu-se acest litigiu in el.Intre timp acutul a fost anulat intre vanzatorul meu si cel de la care acesta a cumparat imobilul.Acum sunt in proces cu primul proprietar care m-a dat in judecata pentru revendicare imobil.Mentionez ca tot el este inscris cu imobilul la cartea funciara.Ce sanse am sau ce se poate intampla?#-o
sansele sunt discutabile.
aici ar fi mai multe de zis si de facut. practic dvs sunteti un cumparator care ati stiut de la inceput despre faptul ca imobilul este in litigiu iar cumparandu-l v-ati asumat riscul.
acum depinde si ce ati stiut despre acel litigiu...
nu prea se poate considera un cumparator de buna-credinta.
cred ca va trebui sa va luati banii inapoi de la vanzator si sa se revina la situatia anterioara .
Am stiut de litigiu,era vorba de anulare act intre vazatorul de la care cumparam eu si fostul proprietar(cel de la care a cumparat vanzatorul meu)litigiu ce era pe rol,din cauza unei terte persoane ce avea legatura cu primul proprietar.Problema este ca primul proprietar a vandut doar terenul si parterul.Cel de la care am cumparat eu a construit etajul si a amenajat tot imobilul.Actul de vanzare cumparare a fost anulat(vorbesc de actul dintre primul si al doilea proprietar)iar eu(fiind actualul proprietar,al treilea)X-( nu stiu ce se poate face.V-am mai zis primul proprietar s-a intabulat la cartea funciara cu tot imobilul iar la oara actuala el apare peste tot cu acest imobil,si tot el m-a chemat in judecata pentru revendicare imobil.
Nu inteleg cine v-a sfatuit sa cumparati un astfel de imobil... Cine a intocmit contractul de vanzare, ce scrie in el...
Chemati in garantie vanzatorul dv., incercati sa limitati aunele, dar sanse reale nu vad. Nu vad nici macar sa fie discutabil cum spune colega...
Depinde mult de contract, despre cine si-a asumat riscul, ce spune obligatia de carantie, daca ea a fost personalizata si de care parte, daca a redactat cineva actul opentru dv. sau pentru vanzatorul dv...
Aveti avocat? Ca macar sa va prezinte clar situatia si sa decideti sa va micsorati pierderile... Sau sa riscati sa mai stati in imobil dar sa pierdeti mai multi bani.
Daca nu aveti avocat mergeti degraba cu actele la unul, sa vedeti ce posibilitati mai sunt.
Doamna, aveti dreptul sa intelegeti ce se intampla cu dosarul dv. Daca nu aveti o comunicare buna cu avocatul, schimbati-l, ca nu va convine nici dv. si nici lui o astfel de relatie defectuoasa.
Contractul dv. ce spune la obligatia de garantie a vanzatorului?
Prima casa.....
ducaandreea
am semnat cu o firma de constructii un antecontract de vanz-cumparare apartament pt care doresc sa obtin un credit prin programul Prima Casa.
pt acest ... (vezi toată discuția)