avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte asociatie proprietari

Poate fi presedinte intr-o asociatie de proprietari cu procura notariala si viza de flotant?Persoana respectiva a fost ales in cadrul adunarii generale,locuieste la prietena lui care este proprietara in cadrul acesteia.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:04, 5 Octombrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procura notariala de la cine?

Legea precizeaza cla ca presedintele trebuie sa fie proprietar iar procura este exclusa.

In cazul in care relatia de concubinaj se termina subit, ce vor face proprietarii, vor convoca alta adunare generala pentru alegerea unui presedinte din cartier, sector, localitate, judet?

Atata timp cat nici in legea actuala nu s-a modificat modul de alegere al presedintelui, in sensul angajarii cu mandat a unui presedinte din afara asociatiei, similar angajarii cenzorului, inseamna ca legea trebuie aplicata asa cum este in vigoare.

Cand se va modifica legea, va putea fi angajat un presedinte si din alta galaxie.

Multumesc mult!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legiuitorul a prevazut fara exceptie ca poate fi ales reprezenatnt legal din randul membrilor proprietari
In cazul prezentat,persoana care locuieste la prietena sa,nu intruneste conditiile legal prevazute pentru a fi ales reprezentant legal al asociatieid e proprietari
Adunarea generala a membrilor proprietari nu poate dispune hotarari contrare dispozitiilor in vigoare
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil ca se refera la procura notariala intre soti , adica titularul apartamaentului este sotul sau sotia si atunci incheie aceasta procura ca reprezentant fie si in asociartia de proprietari .
Problema care se pune : daca poate ocupa functia de presedinte , unde nici noua lege nu spune nimic in acest sens , sau asa am inteles eu caci nu am studiat o amanuntit
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin procura nu se delega dreptul de proprietate ci numai cel de reprezentare a dreptului de proprietate "individual".
Prin procura nu poate lua decizii in privinta altor proprietati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie asociatie proprietari andra_pm andra_pm Asociatia de proprietari in care ma aflu are 59 de membri (intre care si Dezvoltatorul imobilului), si de 156 apartamente (dintre care 48 detinute de ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de proprietari vlsdan vlsdan Presedintele asociatiei de proprietari este ales obligatoriu din randurile proprietarilor sau poate fi un membru de familie al unui proprietar ori alta ... (vezi toată discuția)
Membru al asociatiei Nita Costel Nita Costel Un proprietar care are resedinta ( locuieste in alta parte decat unde e proprietar) mai este membru al asociatiei? Poate sa fie presedinte de asociatie? Un ... (vezi toată discuția)