Poate fi presedinte intr-o asociatie de proprietari cu procura notariala si viza de flotant?Persoana respectiva a fost ales in cadrul adunarii generale,locuieste la prietena lui care este proprietara in cadrul acesteia.
cyan
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Procura notariala de la cine?
Legea precizeaza cla ca presedintele trebuie sa fie proprietar iar procura este exclusa.
In cazul in care relatia de concubinaj se termina subit, ce vor face proprietarii, vor convoca alta adunare generala pentru alegerea unui presedinte din cartier, sector, localitate, judet?
Atata timp cat nici in legea actuala nu s-a modificat modul de alegere al presedintelui, in sensul angajarii cu mandat a unui presedinte din afara asociatiei, similar angajarii cenzorului, inseamna ca legea trebuie aplicata asa cum este in vigoare.
Cand se va modifica legea, va putea fi angajat un presedinte si din alta galaxie.
ynocentta
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Legiuitorul a prevazut fara exceptie ca poate fi ales reprezenatnt legal din randul membrilor proprietari
In cazul prezentat,persoana care locuieste la prietena sa,nu intruneste conditiile legal prevazute pentru a fi ales reprezentant legal al asociatieid e proprietari
Adunarea generala a membrilor proprietari nu poate dispune hotarari contrare dispozitiilor in vigoare
eugarizan
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Probabil ca se refera la procura notariala intre soti , adica titularul apartamaentului este sotul sau sotia si atunci incheie aceasta procura ca reprezentant fie si in asociartia de proprietari .
Problema care se pune : daca poate ocupa functia de presedinte , unde nici noua lege nu spune nimic in acest sens , sau asa am inteles eu caci nu am studiat o amanuntit
cyan
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Prin procura nu se delega dreptul de proprietate ci numai cel de reprezentare a dreptului de proprietate "individual".
Prin procura nu poate lua decizii in privinta altor proprietati.