Buna ziua.Am o priblema complexa.Mama mea are bani ptr un imobil.Nu are curajul sa faca pasul cel mare,sa-i investeasca in imobil.Eu sunt imputernicita asupra deponentului banilor mamei.As cumpara eu un imobil ptr mama(dar ea sa fie cu uzufruct viager) , iar nudul proprietar sa fiu doar eu ,ca dupa decesul meu sa mosteneasca doar fiicele mele.Sunt casatorita si am inteles ca bunul dobandit in timpul casatoriei se imaprte intre soti.Nu as vrea ca sotul meu sa mosteneasca din imobil ptr ca de fapt banii sunt ai mamei mele.Sfatuiti-ma,va rog,ce posibilitati am sa fac conform planului meu?Mama mea ar trebui sa afle despre aceasta ,,investitie" doar cind imobilul va fi pus la punct.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Bunul va fi bun comun, pentru ca bunurile cumparate in timpul casatoriei sunt bunuri comune.
Dreptul la mostenire al sotului supravietuitor nu poate fi inlaturat. Daca dvs decedati prima, va avea dreptul la 1/4.
Singura solutie este ca dupa decesul mamei, cand veti deveni proprietara deplina a imobilului sa incheiati cu fiicele un contract din timpul vietii.
Adică un contract de vânzare cumpărare/de donatie/de renta viageră, prin care să transmiteți proprietatea din timpul vieții.
Făcând acest lucru, la decesul dvs soțul nu va mai avea ce sa moștenească, pentru că bunul va fi deja transmis.