avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate pe imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate pe imobil

Buna ziua.Am o priblema complexa.Mama mea are bani ptr un imobil.Nu are curajul sa faca pasul cel mare,sa-i investeasca in imobil.Eu sunt imputernicita asupra deponentului banilor mamei.As cumpara eu un imobil ptr mama(dar ea sa fie cu uzufruct viager) , iar nudul proprietar sa fiu doar eu ,ca dupa decesul meu sa mosteneasca doar fiicele mele.Sunt casatorita si am inteles ca bunul dobandit in timpul casatoriei se imaprte intre soti.Nu as vrea ca sotul meu sa mosteneasca din imobil ptr ca de fapt banii sunt ai mamei mele.Sfatuiti-ma,va rog,ce posibilitati am sa fac conform planului meu?Mama mea ar trebui sa afle despre aceasta ,,investitie" doar cind imobilul va fi pus la punct.
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
Papp Agnes, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:19, 5 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunul va fi bun comun, pentru ca bunurile cumparate in timpul casatoriei sunt bunuri comune.
Dreptul la mostenire al sotului supravietuitor nu poate fi inlaturat. Daca dvs decedati prima, va avea dreptul la 1/4.
Singura solutie este ca dupa decesul mamei, cand veti deveni proprietara deplina a imobilului sa incheiati cu fiicele un contract din timpul vietii.
Multumesc ptr.raspuns.Nu inteleg ,,contract din timpul .vietii" Ce inseamna asta? Sotul atunci ar putea fi inlaturat din mostenire?
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
Papp Agnes, utilizator
Adică un contract de vânzare cumpărare/de donatie/de renta viageră, prin care să transmiteți proprietatea din timpul vieții.
Făcând acest lucru, la decesul dvs soțul nu va mai avea ce sa moștenească, pentru că bunul va fi deja transmis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se da următoarea situatie: soțul are un apartament (înaintea ... gabyela gabyela Se da următoarea situatie: Soțul are un apartament(înaintea căsătoriei) cumpărat cu banii din moștenire și diferența de bani donata de la frații ... (vezi toată discuția)
Donație cu renta viageră sau vânzare cu uzufruct viager Mirela_2013 Mirela_2013 Buna ziua! Mama ar vrea să îmi facă acte pe casa. Sora mea nu are pretenții întrucât ei i-a cumpărat garsoniera pe numele ei. Exista donație cu renta ... (vezi toată discuția)
Cedare, donatie sau vanzare cumparare Pigro Pigro Ce se intampla in urma unei donatii? Cel care primeste donatia devine proprietar de drept? Este vorba despre despre o cota parte dintr-un apartament si o ... (vezi toată discuția)