avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chiriasi si proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chiriasi si proprietari

1)Multumesc mult pentru raspuns.si va mai rog sa ma lamuriţi cu privire la urmatoarea problema,eu cu sotia si sora mea cu sotul am închiriat un apartament pe un an semnand un contract de comun acord cu proprietaru ne fiind înregistrat . Dupa un an din diverse motive sora si sotul ei au ajuns la divort el ne mai locuind cu noi . El acum cica a facut o plangere penala la pol pentru ca sora sa fie amendata pe motiv ca a locuit ilegal , ea avand si buletin de bucuresti cu adresa diferita de cea unde locuieste. se poate?
2)eu si sotia înca nu am adresa de bucuresti desi locuim aici ,este ceva ilegal grav?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 09:57, 11 Noiembrie 2009
Nu este ceva ilegal grav o persoana poate avea un singur domiciliu si mai multe resedinte, puteti ca sa evitati complicatiile sa solicitati viza de resedinta pe cartea de identitate
nu este nici o ilegalitate ca a locuit cu chirie.
asta nu este o problema, ca atunci cand ar fi fost in gazduire la cineva...nu e obligata sa isi faca mutatia acolo.
problema se pune sa nu zica ceva despre contractul de inchiriere neanregistrat nicaieri.
Va rog sa nu mai incepeti topicuri noi pentru continuari ale aceleiasi probleme, trebuia sa raspundeti aici: www.avocatnet.ro/content/for...

Ca sa va raspund si pe fond, inteleg ca dvs si ceilalti trei erati chiriasi. Daca nu v-ati facut viza de flotant dupa 15 zile, fapta dvs este contraventie si puteti primi o amenda. In niciun caz nu este infractiune iar respectiva plangere este cu mult deplasata. Fapta penala poate fi a proprietarului care nu a declarat venitul in scop de impozitare, dar asta nu va afecteaza pe dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2009
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza flotant euaceeasi euaceeasi Buna ziua.......Am nevoie sa ma lamuriti referitor la viza de flotant......eu am buletin de Bucuresti si locuiesc in provincie, in casa parinteasca impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre buletin de identitate toadermarina toadermarina Buna ziua , am si eu o intrebare Noi stam in Bucuresti cu chirie si nu am avut posibilitatea vreodata ca sa avem casa noastra , pentru cei care stau cu ... (vezi toată discuția)
Flotant suciu_diana suciu_diana Buna seara, daca in apartamentul proprietate personala las sa stea o[b] ruda de gradul 1[/b] - sora mea si familia acesteia ( sot+copil), ei avand in ... (vezi toată discuția)