Buna ziua.......Am nevoie sa ma lamuriti referitor la viza de flotant......eu am buletin de Bucuresti si locuiesc in provincie, in casa parinteasca impreuna cu mama mea de care am grija si detin si un certificat de mostenitor dupa tatal meu decedat.
Avand o problema cu un vecin si facand sesizare la Politiei, doamna de acolo mi-a sugerat ca pe langa datele din buletin sa scriu si ""locuieste fara forme legale"", si in cazul asta este posibil sa nu-mi poata rezolva problema.
Vreau sa va aduc la cunostinta ca toate utilizatatile sunt facute pe numele meu cu buletinul de Bucuresti, taxele si impozitele le platim de 15 ani de cand a decedat tata, atat eu cat si sora mea, tot cu buletinul de Bucuresti, nimeni nu ne-a refuzat banii pe motiv ca ""locuim fara forme legale"" ca nu avem viza de flotant.
Fac schimb si cu sora mea sa avem grija de mama, asta inseamna ca trebuie sa facem vize peste vize cand noi traim aici de o vita si ne cunoaste toata lumea.
Intrebarea mea este daca legea ma obliga sa-mi fac viza de flotant, se considera ca am comis o infractiune faptul ca nu am viza de flotant atata timp cand am un certificat de mostenitor care imi atesta dreptul de a locui in proprietatea mea.
Va multumesc
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Inteleg ca dvs locuiti acolo de-o viata si va stie toata lumea, dar da, locuiti acolo fara forme legale, Nu va pune nimeni sa schimbati buletinul, mergeti la evidenta populatiei si vi se aplica anual, o viza de resedinta ( flotant) , asta atesta faptul ca dvs aveti resedinta acolo. Nu constuie infractiune, faptul ca locuiti fara forme legale, ci contraventie, puteti plati amenda de maxim 80 de lei.
Nu stiu ce problema aveti cu vecinul, pt ce i-ati facut plangere, dar implicarea politiei in problema reclamata, nu are legatura cu viza dvs de flotant. Nu de viza se impiedica in realitate, ci de indolenta lor.
Dreptul de a locui
socela
daca am mutatia pe b.i la o adresa la care proprietarul a decedat iar concesiunea nu este dezbatuta acea mutatie mai e valabila? proprietarul fiind parintii ... (vezi toată discuția)