avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmasi fara parinti
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmasi fara parinti

Urmatoarea situatie: 2 copii unul minor, unul major (student). Parinti decedati: mama 2013 (42 ani), tatal 2017(47 ani). Pensie de la mama pana luna trecuta cate 640 (minim garantata) lei/copil. De la tata ( militar MAI) 1020 lei/copil.
De luna asta 305 lei (de pe urma mamei) intrucat spun cei de la casa de pensii ca se cumuleaza veniturile de la cele 2 pensii si se depaseste un prag si nu mai beneficiaza de pensia minim garantata. Pensia minima o primeau si cand traia tatal lor( la valoarea care era atunci) si el lucra.
Eu am inteles ca: "Cuantumul pensiei de urmaş, în cazul orfanilor de ambii părinţi, se stabileşte prin însumarea drepturilor de pensie de urmaş, calculate după fiecare părinte".
Este legal? ca uman nu vad cum e.

Alte discuții în legătură

Bursa sociala facultate sabin25 sabin25 Buna ziua ! Nu stiu daca este categoria corecta dar nu am idee unde sa postez in alta parte. Eu sunt student si ma incadrez la bursa sociala de categoria ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmaș Alexandra59 Alexandra59 În 2010 a decedat mama mea, de atunci am primit o pensie de urmaș, care pe decizie scria o sumă, În 2011 a murit și tatăl meu, de asemenea, am primit și ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas dupa ambii parinti barnasorina barnasorina Buna ziua. eu si sora mea de 6 ani am ramas orfane de ambii parinti,iar eu i-am devenit tutore. ea primea pensie de 350 lei dupa mama,iar acum dupa ce tata a ... (vezi toată discuția)