avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cerere faliment
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cerere faliment

am dat in judecata o firma pentru plata unei facturi , mai mari de 30.000 Ron ; inca se judeca ; pot depune in acelasi timp si cerere de faliment fara a afecta procesul existent ?
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 09:33, 11 Noiembrie 2009
puteti face acest lucru. cererea de faliment, ca si procedura, este de durata. in vederea recuperarii sumei aflate in litigiu, este mai degraba indicata o esalonare de plata, luarea unor masuri asigaratorii gen gaj, ipoteca, decit deschiderea procedurii falimentului.
Foaret corect ce a scris d-nul Ciobanu cu precizarea ca exista sanase mai mari sa va recuperati debitul prin alte proceduri decat cea a falimentului.
In cazul in care totusi va hotarati sa optati pentru falimentul societatii debitoare trebuie sa va inarmati cu multa rabdare si s-ar putea la finalul procedurii sa ..... nu incasati nimic, doar sa folositi sentinta de inchidere a procedurii debitorului pentru a radia din contabilitate suma de....peste 30.000 ron.
Epuizati initial toate variantele aratate mai sus si doar apoi ar fi indicat sa apelati la masura extrema - falimentul
va multumesc de raspuns ; firma debitoare are bani , dar este tzepar ; doresc doar sa-l sperii ; se poate retrage actiunea de faliment odata ce este depusa ?
Da se poate face doar in cazul in care nu s-a deschis procedura, iar daca doar asta urmariti e putin probabil ca re sa se sperie.

Daca e asa cum l-ati calificat bunurile de pe acea firma vor fi vandute, cedate in compesare altor societati, sumele de bani ce ar trebui sa le incaseze se pot directiona in alte conturi ale altor firme si sau persoane fizice, in cazul acesta ... ramaneti pagubit din pacate.
emil botescu a scris:

am dat in judecata o firma pentru plata unei facturi , mai mari de 30.000 Ron ; inca se judeca ; pot depune in acelasi timp si cerere de faliment fara a afecta procesul existent ?


Doar acum am citit cu atentia prima dumneavoastra postare : raspunsul este ca procesul deschis pentru recuperarea sumei va fi suspendat conf dispozitiilor art. 36 indice 1 din legea 85/2006 si doar in procedura falimentului mai puteti sa recuperati debitul sau..... nu dupa cum v-am mai spus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de ipoteca danielmitroi danielmitroi Buna ziua, Am si eu o intrebare: Daca un apartament este pus gaj(ipotecat) la o banca pentru o firma care a obtinut o linie de credit iar unicul proprietar ... (vezi toată discuția)
Facturi neplatite vodafone florea nelu ionut florea nelu ionut buna ziua,va rog sa mi dati un sfat intr-o ploblema.am o firma deschisa acum un an si jumatate care nu a functionat decat 2 luni fara vanit ,am luat 2 ... (vezi toată discuția)
Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)