avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinii au distrus gardul despărțitor și au intrat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinii au distrus gardul despărțitor și au intrat în curte, de unde mi-au luat lucruri. Este legal să facă asta?

Buna ziua!

Intre proprietatea mea si a vecinilor exista un gard despartitor facut de ei din tabla, neconform legii, nu au lasat cel putin 2 metri de la fereastra casei mele la ingradirea gardului.. dar asta e alta poveste. Noi ne-am mutat decurand in Bucuresti si venim la saptamana sa verificam casa in care mai sta doar bunica mea care are clauza de habitatie. Vecina de dupa gardul despartitor este matusa mea, care dupa ce a murit tatal meu a tot incercat sa ne faca sa plecam, legal nu poate fiindca eu si sora mea suntem proprietare prin mostenire, dar am plecat pana la urma din cauza presiunilor facute de ei si scandalului. Ieri am fost acasa sa verificam daca e totul in regula, o portiune din gardul despartitor a fost taiat cu flexul sa le serveasca drept poarta sa poata intra in curte. Am chemat politia, iar politia mi a spus ca nu am cu ce sa dovedesc ca egardul meu... intradevar nu am fiindca l au facut ei acum multi ani cand s-a impartit proprietatea. Mentionez ca au intrat in curte si mi au luat lucruri, problema e ca la acele lucruri nu am chitanta sa dovedeasca ca sunt ale mele. Intrebarea mea e :Este legal sa faca asta? Si este normal sa intre in curte si sa se serveasca cu ce vor?
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa sesizati politia, se numeste furt, fapta vecinilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la proprietate vgeorge vgeorge am un vecin care sa facut fereastra spre curtea mea desi nu avea acordul meu si nici casa lui nu e prevazuta in proiect cu fereastra spre curtea mea.Mentionez ... (vezi toată discuția)
Am următoarea problemă cu vecinul: proprietățile sunt separate ... Cami2014 Cami2014 Am următoarea problemă cu vecinul: proprietățile sunt separate de un gard comun, din lemn, care are înălțimea de 1,80cm. Gardul a fost construit de ... (vezi toată discuția)
Taiere gard liamic43 liamic43 Taierea unui gard(al meu de catre altii)in mai multe locuri,inclusiv desfiintarea lui pe o anumita portiune,in ce categorie de infractiuni intra? Se poate ... (vezi toată discuția)