avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... taiere gard
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

taiere gard

Taierea unui gard(al meu de catre altii)in mai multe locuri,inclusiv desfiintarea lui pe o anumita portiune,in ce categorie de infractiuni intra?
Se poate dovedi ca fapta a fost facuta de 3 persoane-2 ca manuitori efectivi ai flexului de taiat iar al 3-lea ca si coautor ,moral,aprobator ,cunoscand fapta si ne oprind-o ba fiind de acord cu ea.

Deasemeni,cosirea ierbii de pe terenul proprietate,pe o lungime de 60m.si latime de 4-5m,fara voie din partea mea ,in ce categorie intra-infractional sau contraventional?E clar ca va trebui urmarita situatia de catre org.specializate ,dar intrebarea mea ramane.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 12:21, 1 August 2010
Prima fapta poate fi incadrata la infractiunea de sitrugere ( art. 217 cod penal) iar cea de a doua la furt (art.208-209 cod penal)
Prima fapta se incadreaza cert la infractiunea de distrugere prevazuta de art 217 cod penal. Pt cea de-a doua fapta incadrerea ei depinde daca terenul dvs era ingradit sau nu.
Va multumesc pt.raspunsuri.
Terenul este ingradit,paguba nu o socotesc ca este (e vorba despre niste iarba pe care tot trebuia sa o cosesc, m-am gandit chiar sa le platesc 1 leu:D pentru cosit)dar fapta in sine trebuie considerata si incadrata ca o fapta infractionala-incalcare de proprietate,violare de domiciliu sau altceva.Asta fiind in contextul in care mi-au taiat gardul si fiind in cercetari penale.
sa nu ramana treburile asa, neaparat sa faceti o plangere in scris la politie, deoarece a avut loc tulburarea posesiei dvs si distrugerea gardului. in cuprinsul plangerii cereti sa vi se plateasca paguba si eventual daune.
faceti plangerea in scris, desi politistii o sa va sugereze sa nu o depuneti, sa ramana totul verbal. nu va fi bine pt dvs daca nu o depuneti sa primiti si numar de inregistrare si sa va interesati dupa vreo 30 de ile, sa vedeti cum s-a solutionat.

av.m.vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea unei legi din nevoi de urgenta, se considera infractiune? Tarzan2012 Tarzan2012 Un gard vechi a fost distrus. In locul acelui gard s-a facut cerere la primarie pentru constructie. Primaria a aprobat. pe langa vechiul gard, erau cativa ... (vezi toată discuția)
Vecin care a dat foc gardului kuky666 kuky666 Buna seara, un vecin nervos ca a crescut crengile de la rachita pe partea lui mi-a dat foc gardului in 4 locuri, mentionez faptul ca in pamant sub rachita este ... (vezi toată discuția)
Posibila inscenare alinutzu89 alinutzu89 Bunicul s-a trezit cu politia acasa. Motiv ? Un cal cu piciorul taiat a fost gasit pe un teren de-al lui. Proprietarul calului cere daune de 1300 ron. Ce ... (vezi toată discuția)