Taierea unui gard(al meu de catre altii)in mai multe locuri,inclusiv desfiintarea lui pe o anumita portiune,in ce categorie de infractiuni intra?
Se poate dovedi ca fapta a fost facuta de 3 persoane-2 ca manuitori efectivi ai flexului de taiat iar al 3-lea ca si coautor ,moral,aprobator ,cunoscand fapta si ne oprind-o ba fiind de acord cu ea.
Deasemeni,cosirea ierbii de pe terenul proprietate,pe o lungime de 60m.si latime de 4-5m,fara voie din partea mea ,in ce categorie intra-infractional sau contraventional?E clar ca va trebui urmarita situatia de catre org.specializate ,dar intrebarea mea ramane.
Va multumesc
Prima fapta se incadreaza cert la infractiunea de distrugere prevazuta de art 217 cod penal. Pt cea de-a doua fapta incadrerea ei depinde daca terenul dvs era ingradit sau nu.
Va multumesc pt.raspunsuri.
Terenul este ingradit,paguba nu o socotesc ca este (e vorba despre niste iarba pe care tot trebuia sa o cosesc, m-am gandit chiar sa le platesc 1 leu:D pentru cosit)dar fapta in sine trebuie considerata si incadrata ca o fapta infractionala-incalcare de proprietate,violare de domiciliu sau altceva.Asta fiind in contextul in care mi-au taiat gardul si fiind in cercetari penale.
sa nu ramana treburile asa, neaparat sa faceti o plangere in scris la politie, deoarece a avut loc tulburarea posesiei dvs si distrugerea gardului. in cuprinsul plangerii cereti sa vi se plateasca paguba si eventual daune.
faceti plangerea in scris, desi politistii o sa va sugereze sa nu o depuneti, sa ramana totul verbal. nu va fi bine pt dvs daca nu o depuneti sa primiti si numar de inregistrare si sa va interesati dupa vreo 30 de ile, sa vedeti cum s-a solutionat.