avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posibila inscenare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posibila inscenare

Bunicul s-a trezit cu politia acasa.
Motiv ?
Un cal cu piciorul taiat a fost gasit pe un teren de-al lui.
Proprietarul calului cere daune de 1300 ron.
Ce ar putea sa faca ? , dupa aparente ar parea un om care a vrut sa se razbune pe faptul ca a gasit un animal ce pasuna pe pamantul sau.
Motive nu ar fi avut, bine dupa aparente daca suntem obiectivi, ii distrugea iarba , chiar ar fi fost asta un motiv destul de intemeiat sa-i faca asa ceva saracului animal ?.
Nu sta intr-un teren avand mai multe prin zona, majoritatea nefiind nici macar cultivate, unele chiar le inchiriaza cu sume modice la persoane care vor sa le cultive, numai pentru a nu le lasa darapanate.
Personal sunt adeptul unei inscenari a proprietarului calului, neavand bani, fiind genul care a mai comis ceva infractiuni minore, totusi cam greu de crezut ca ar fi putut face asa ceva propriului animal ...
A mai primit bunicul si amenintari daca nu plateste il cheama in judecata, cheama protectia animalelor.
Saptamana viitoare ne ducem si noi pe acolo, sa vedem ce putem face.
Ceva de citit un articol, o lege ceva referitoare la astfel de lucruri se poate, multumesc pentru ajutor ?
Cel mai recent răspuns: alinutzu89 , utilizator 18:05, 13 August 2010
Trebuie efectuate cercetari pentru decoperirea faptuitorului.
Exista legi, desigur , care apara drepturile animalelor si care prevad sanctiuni pentru acte de cruzime fata de animale.In acest sens, vedeti Legea nr 205/2004 privind protectia animalelor.
Cel care va fi gasit vinovat poate raspunde si pentru prejudiciul cauzat stapanului animalului.
Faptul ca animalul a fost gasit pe terenul bunicului dvs nu va conduce neaparat la concluzia ca dumnealui este cel care l-a ranit. Calul se putea deplasa pana acolo, sau putea fi adus de cineva.Nu cred ca va face vreo plangere la organele de cercetare penala, iar o actiune civila chiar este greu de dovedit dupa cum descrieti dvs fapta.
terenul era ingradit?
da, terenul era ingradit...
da a mai stricat lumea ceva din gard sa bage animale pe acolo, un gard din acela din lemne de tara ...
apropo, ince ceva interesant, acuzatorul mai are antecedente, are doosar penal ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege&pasunat maxxwollf maxxwollf sunt propietarul unui teren ,aflat in continuarea locului unde am locuinta si gradina aferenta gospodariei,dar care nu este imprejmuit :este de lungime 150m si ... (vezi toată discuția)
Distrugere gard, incalcare proprietate si pasunat luc_luc luc_luc buna ziua va rog sa mi spune ti cum sa procedez ,am un teren inprejmuit pe tot perimetru astfel incat sa nu intre animale domestice sau salbatice,terenul se ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost stricat și furat gardul. e legal să fiu obligat de poliția locală să-l refac? Cristi20129 Cristi20129 Daca am un teren si gardul cu care a fost imprejmuit a fost stricat si furat este legal sa ma oblige politia comunitara sa refac gardul (vezi toată discuția)