avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... incetare contract de munca indeplinire varsta ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

incetare contract de munca indeplinire varsta pensionare

In situatia in care angajatul toata luna octombrie are concediu de odihna, la jumatatea concediului de odihna vine cu medical pentru 30 zile ( pana aproape de sf lunii noiembrie, pe 10 noiembrie indeplinind varsta de pensionare), angajatorul are obligatia ca dupa terminarea concediului medical sa ii de-a diferenta de zile de concediu de odihnă (care s-a intrerupt in momentul in care a intrat in medical)? Mentionez ca pe perioda concediului medical angajatul a implinit varsta de pensionare si conditiile de pensionare, are dosarul de pensionare depus fara a veni si decizia.
Contractul de munca poate inceta pe perioada cand angajatul este in concediu medical sau angajatorul trebuie sa astepte ca angajatul sa isi termine medicalul+ diferenta de zile din concediu de odihna?
Se banuieste ca angajatul si-a bagat medical pentru a incasa venituri pana la sf lunii noiembrie si venirea primei pensii.
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 7 Octombrie 2018
karlasofia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:56, 7 Octombrie 2018
1. Potrivit art.16 alin.1 OUG 158/2005, asigurații a căror incapacitate temporară de muncă a survenit în timpul concediului de odihnă sau al concediului fără plată beneficiază de indemnizație pentru incapacitate temporară de muncă, concediul de odihnă sau fără plată fiind întrerupt, urmând ca zilele neefectuate să fie reprogramate.

2. Pentru ce fel de pensie a depus dosarul?

3. Pe durata concediului medical, raportul de munca poate inceta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical in perioada de concediu fara plata acordat la cererea salariatului elenamitrea elenamitrea Buna ziua , in situatia in care un angajat cere concediu fara plata , contractul este suspendat in Revisal , se termina perioada , este raportata si ... (vezi toată discuția)
Concediu medical și cel de odihna OPLA OPLA Buna ziua Cererea de concediu de odihna îmi este aprobată pentru efectuarea a 14 zile concediu de odihna in perioada 14.08.2019-29.08.2019, deci pana in ... (vezi toată discuția)
Concediu medical bubut bubut Mi s-a spus ca chiar daca mi-am depus dosarul de pensionare (pentru limita de varsta) si sunt in concediu legal de odihna pe anul in curs pot beneficia de ... (vezi toată discuția)