avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua...tatal meu a decedat in ianuarie 2014...in luna mai a aceluiasi an am fost la notar impreuna cu mama mea pt a face actele sa vanda masina...sincer,nici nu m-a interesat prea mult ce acte am semnat,partea de bani ce-mi revenea donand-o tot mamei...a ramas casa...in cazul acesta pot renunta la mostenirea care a mai ramas?...eu sunt in strainatate...cum trebuie procedat?...daca am semnat actele pt vanzarea masinii inseamna ca succesiunea e deschisa?....multumesc...cu respect...o zi buna!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:00, 8 Octombrie 2018
Ce înseamnă "acte pentru vânzarea masinii"?
Contractul de vânzare cumpărare? Ati dezbătut succesiunea numai pentru masina? Interesati-va exact ce ati semnat, pentru un raspuns concret.
Totul s-a petrecut foarte repede...mama a gasit cumparator pt masina apoi m-a chemat la notar unde mi s-a spus ca voi beneficia de 3/4 din jumatatea tatalui meu...la incheierea actului de vanzare-cumparare pt masina mi-a revenit o suma de bani,reprezentand acele3/4
Ok. Dar ati acceptat moștenirea? Sau ati renunțat?
Atunci da....dar credeti ca pot renunta la casa?...sunt singurul copil...
Renuntarea sau acceptarea se refera la tot.
Nu puteti renunta la o parte din bunuri și accepta altele.
Totul sau nimic.
Dacă ați dat declarație de renunțare la moștenire, înseamnă că ați renunțat implicit la casa.

Alte discuții în legătură

Pot sa vand un teren pe baza testamentului? adriansecara adriansecara bunicii mei au decedat,mama mea este mostenitor rezervatar dar are si testament pentru o suprafata de pamant.Poate vinde pe baza acestui testament? Dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Succesiune si vanzare Vladdu Vladdu Buna ziua, se da urmatoarea situatie, Sotul a decedat si se doreste vanzarea anumitor bunuri. Mostenitorii sunt sotia si copilul (major). Acesta avea in ... (vezi toată discuția)
Bună seara. credeți că mai pot ataca la notar sau în instanta ... Warshiper Warshiper Bună seara. Credeți că mai pot ataca la notar sau în instanta o succesiune făcută după moartea tatălui deoarece la momentul acela nu am avut ... (vezi toată discuția)