Buna ziua...tatal meu a decedat in ianuarie 2014...in luna mai a aceluiasi an am fost la notar impreuna cu mama mea pt a face actele sa vanda masina...sincer,nici nu m-a interesat prea mult ce acte am semnat,partea de bani ce-mi revenea donand-o tot mamei...a ramas casa...in cazul acesta pot renunta la mostenirea care a mai ramas?...eu sunt in strainatate...cum trebuie procedat?...daca am semnat actele pt vanzarea masinii inseamna ca succesiunea e deschisa?....multumesc...cu respect...o zi buna!
Imi cer scuze daca m-am exprimat gresit...la masina am acceptat doar ca banii care constituiau partea mea i-am dat mamei...asta inseamna ca am acceptat succesiunea la bunuri mobile...intrebarea era daca pot renunta la succesiunea pt bunul imobil,adica casa in sine....alte bunuri nu mai exista
Tocmai v-am explicat mai sus ca optiunea succesorala este indivizibila,
Nu aveati cum sa acceptati bunurile mobile si sa renuntati la casa, pentru ca legea nu permite. Este ilegal.
Spuneti-mi ce anume ati facut si ce ati semnat.
Ori ati dezbatut mostenirea numai pe masina, ramanand dvs si mama mostenitoare, ati vandut-o si ati impartit banii. Iar in acest caz, nu mai aveti cum sa renuntati la casa.
Daca ati ramas mostenitoare acceptanta sau ati renuntat de la inceput, exact asa vor sta lucrurile si pentru bunurile viitoare (casa, masa si ce a mai avut tata)
Ori ati renuntat la mostenire, a ramas doar mama, mama a vandut masina si v-a dat o parte din bani. Iar daca ati renuntat, ati renuntat la tot si casa va reveni tot mamei.
Nu mai fiti atat de superficiala. Cititi tot ce semnati. Din context, imi dau seama ca sunteti tanara si in deplinatatea facultatilor mintale. Nu e posibil sa va fi dus la notar si sa nu stiti pentru ce.