Bună ziua, părinți meu au avut o casă bătrânesca mostenita de la părinți cu acte, în urma inundațiilor din 2008 casa a fost distrusă, iar ca urmare au beneficiat de construirea altei locuințe, construcție efectuata de guvern, casa fiind formată din 2 camere, bucătărie și baie, dar finalizate de guvern au fost doar o cameră și bucătăria. Mama a hotărât sa-mi facă mie act de vânzare cumpărare pe teren și pe casa. Sa făcut act de vânzare cumpărare doar pe teren deoarece la data aceea casa era încă proprietatea guvernului fiindcă timp de 5 ani de la construcție casa nu putea fi înstrăinata fiind proprietatea guvernului. Având acte pe teren și în urma promisiuni de a-mi face acte și pe casa m-am hotărât sa investesc în aceasta cu următoarele :am tras curent electric, apa potabila în curte, plătit taxe restante la primărie, finalizat a doua cameră, și am modernizat și întreținut bucătăria și cealaltă cameră, eu având acte pe teren și manifestând încredere față de mama mea, am hotărât sa ma mut de la oraș in aceasta locuință, după ce m-am mutata, mama nu a mai dorit sa ma lase sa mai locuiesc acolo fiindcă dorește sa ii dea casa surorii mele dar nu vrea să-mi dea contravaloarea pe investițiile făcute. As dori sa știu ce drepturi am în condițiile acestea.
Daca aveti dovada efectuarii investitiilor acestea pot fi recuperate in instanta, in situatia in care nu se poate ajunge la o intelegere amiabila.
In privinta dreptului pe care il aveti asupra casei, ma gandeam initial la o accesiune imobiliara artificiala, adica proprietarului imobilului (terenului) dobandeste si constructia, cu plata intr-adevar a unei sume, insa, in aceasta situatie, nu va ajuta intrucat constructia a fost realizata de stat. Trebuia analizata legislatia care a stat la baza reconstruirii casei (OUG), titlul de proprietate actual,
Accesiune imobiliara
boneti
Am primit o cerere de chemare in judecata ca parata de la o persoana careia i-am vandut un teren si o casa de paianta in 2003.
Persoana cere constatarea ... (vezi toată discuția)