Care ar fi un model de notificare legal ca sa ma retrag din Asociatia de Proprietari? Intrucat sunt incarcata mereu in plus la nota de plata si instalatorul m-a dracuit, amenintat si mi-a furat un dulap dintr-o boxa a blocului dupa ce a spart lacatul de la boxa cu un fier la ordinul administratorei. Cei din Ardeal in unele localitati au iesit din Asociatia de Proprietari si au desfiintat-o.
Eu am notificat-o ca ies din Asociatia de Proprietari dar continua sa ma treaca pe lista, cei de la IGO nu vor sa imi faca un contract sa platesc apa si gunoiul direct la ei. Cum sa fac sa ies din aceasta Asociatie, sunt ca niste lipitori.
Chiar daca iesiti din asociatia de proprietari aveti obligatia de a achita toate cheltuielile ca orice alt proprietar care este membru in asociatie, in consecinta, trebuie sa fiti trecuta in lista.
Singura diferenta dintre proprietar membru si nemembru este ca proprietarul care nu este membru nu poate fi ales in conducerea a.p.,, nu poate vota si nu poate participa la adunarea generala a asociatiei de proprietari. In rest are aceleasi obligatii ca si ceilalti membri.
in cazul in care considerati ca lista de plata nu est corecta aveti dreptul sa o contestati in termen de 7 zile de la afisare si de asemenea aveti dreptul, chiar daca nu sunteti membru, sa solicitati si sa va puna la dispozitie orice document al asociatiei, sa primiti explicatii scrise cu privire la repartizarea cheltuielilor si a situatiei financiare a apartamentului propriu.
Dupa cum ati facut cerere pentru aderare la asociatia de proprietari ,la fel faceti cerere pentru retragere din asociatie
Retragerea din asociatia de proprietari nu va exonereaza de obligatiile si indatoririle fata de asociatia de proprietari care sunt identice cu ale membrilor proprietari,veti avea mai putine drepturi