avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum ma pot întoarce in țara cu copilul meu de 4 luni?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum ma pot întoarce in țara cu copilul meu de 4 luni?

Buna ziua! Am o mare problema și sper sa găsesc o soluție prin răspunsurile d-voastră. Locuiesc in Italia de 4 ani împreuna cu iubitul meu cu care am o fetița de 4 luni. Precizez ca nu suntem căsătoriți. Relația noastră nu mai funcționează și vreau sa ma întorc in țara Pt ca aici nu am pe nimeni, nu muncesc, am terminat și perioada de post natal, deci nu as avea de ce rămâne, cu atât mai mult cu cât locuiesc in casa lui. Precizez ca și el este roman dar e stabilit aici de aproape 15 ani. Ma amenință ca nu pot pleca din Italia cu copilul fără acordul lui pe care nu mi-l va da niciodată. Nu am reușit încă sa ajungem la consulat Pt a face certificatul românesc copilului și deci nu am decât certificatul italian multilingv. Pentru ca nu cred ca voi reuși cu el pe cale amiabila sa ne lase sa plecam, nu știu cum și cui sa ma adresez pentru a ma ajuta. Eu fără copil nu plec. Este și o persoana violenta...va rog și va mulțumesc pentru ajutorul pe care sper ca mi-l puteți oferi!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:24, 7 Octombrie 2018
Incercati sa obtineti in Italia hotarare judecatoreasca ca sa plecati cu minorul.
Ultima modificare: Duminică, 7 Octombrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Nu este un proces lung și care implica costuri? ( pe care din păcate nu mi le pot permite)
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Incercati sa obtineti in Italia hotarare judecatoreasca ca sa plecati cu minorul.

Implica costuri dar nu aveti ce face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara - calatorie cu minor nascut in italia oanasimon45 oanasimon45 am si eu o intrebare,am o fetitza de 7 luni are certificat de nastere italian fiind nascuta in italia,de ce documente trebuie sa dispun pentru a pleca in ... (vezi toată discuția)
Calatorie copil din italia in romania alexalex2016 alexalex2016 Buna ziua, sunt casatorita cu un cetatean italian,avem o fetita de 3 ani si vreau sa stiu daca ma poate opri sa aduc fetita in Romania de 4-5 ori pe an sa-si ... (vezi toată discuția)
Buletin romanesc gina1978 gina1978 buna,eu sunt casatorita in italia cu un italian si am o fetita.Am buletinul expirat,vreau sa merg de sarbatori sa il reinnoiesc.Am certificat de casatorie ... (vezi toată discuția)