avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amenajare terasa pe acoperis bloc in scop personal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amenajare terasa pe acoperis bloc in scop personal

Buna ziua! Am cumparat recent un apartament in Ploiesti la etajul 8 (1/8) adica ultimul etaj.As dori sa execut hidroizolatia intregului acoperis cu ultimele materiale de pe piata (membrana,echipa de profesionisti,etc) pe cheltuiala proprie nu cer absolut nici un ban de la asociatie.Intrebarea mea este daca imi pot creea o terasa cat tine suprafata apartamentului meu,in scop personal (practic un surogat al curtii de la casa).
Ce pasi legali ar trebui sa urmez?Imi trebuie acordul tuturor proprietarilor?La cine trebuie sa ma adresez pentru a fi in deplina legalitate? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:11, 8 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va puteti adresa asociatiei de proprietari. Aveti nevoie de acceptul proprietarilor de pe scara dvs. si posibil si al Adunarii generale a asociatiei.
Daca obtineti avizul AG va trebui sa contactati un proiectant care sa va intocmeasca un proiect cu respectarea dispozitiilor in vigoare privind protectia constructiilor (ma refer la igrasie, etc.) si respectarii legislatiei de mediu.
In baza proiectului solicitati autorizatie de ctie. de la primarie pentru schimbarea aspectului acoperisului.
Cand aveti toate cele susmentionate puteti demara lucrarile, dar numai cu firme autorizate care utilizeaza echipamente tehnice certificate CE.
Sper ca nu v-am descurajat. Verdeata face bine pentru mediul inconjurator.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Interesul dv este dificil de materializat deoarece terasa condominiului reprezinta parte comuna
L nr 196/2018 prevede fara exceptie ca utilizarea exclusiva a partii comune de condominiu se poate realiza numai cu acordul tuturor proprietarilor din condominiu si al asociatiei de proprietari exprimat prin hotararea adunarii generale votata cu acordul a 2/3 din numarul total al proprietarilor conform disp art 38si prin incheiere de contract de inchiriere,,de folosinta sau de concesiune,semnat de presedinte in numele asociatiei si avizat de cenzor/comisia de cenzori

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demolare acoperis aselajusto aselajusto Demolare acoperis , locuiesc intr -un bloc turn la etajul 7 din 10 , dea lungul anilor sa facut de circa 3 ori acoperis pe bloc de fiecare data facanduse ... (vezi toată discuția)
Acoperisul blocului cruela_xxl cruela_xxl Buna ziua Ce sunt obligata sa platesc la intretinerea acoperisului sau acoperirea blocului?Tin sa mentionez ca acum este acoperit cu membrana si mi se ... (vezi toată discuția)
Acces in podul blocului prin apartamentul personal. Ammoc Ammoc Buna ziua, Locuiesc la ultimul etaj, intr-un bloc cu 4 etaje, cu 3 apartamente pe etaj. Doi dintre vecinii mei, prin 2008, datorita bataii de cap cu ... (vezi toată discuția)