avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

tatal meu a decedat si mostenitori sunt eu si fratele meu .Fratele meu refuza sa incepem deschiderea succesiunii si refuza sa-mi dea actele necesare (certificat deces,acte casa ,pamint,etc )ca sa ma ocup eu de succesiune .Cum trebuie sa procedez ca sa-mi cer partea de mostenire in cazul in care el refuza .?Eu locuiesc in afara tarii si vreu sa stiu daca pot imputernici o persoana sa ma reprezinte ? Pot obtine duplicat pt. actele necesare deschideri succesiuni?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Aprilie 2006
mepe, utilizator
Cel mai recent răspuns: ocv2006 , utilizator 00:05, 6 Aprilie 2006
A-ti verificat daca nu cumva s-a si dezbatut succesiunea? Ar fi interesant de aflat!
Nu constituie un impediment faptul ca tu nu esti in tara iar fratele tau nu vrea sa - ti dea cele necesare deschiderii succesiunii . Ia legatura cu un avocat ( caruia ii poti trimite chiar si o procura ) si te va invata tot ce trebuie sa faci si iti va spune tot ce are el de facut ( adica avocatul ) . Succes !
Eu am avut astfel de cazuri si s-au rezolvat . Este adevarat ca pt. noi , avocatii astfel de situatii inseamna un efort in puls dar asta ne este profesia , profesie pusa in slujba clientilor .
Nu s-a dezbatut succesiunea .Decesul a avut loc de curid .Fratele mi-a transmis ca nu poate scoate bani de pe numele tatalui ( fratele este trecut dar nu cunosc conditia )decit dupa succesiune iar eu am fost nevoita sa achit cheltuielile de inmormintare . .Am propus sa facem succesiunea si nu da nici un raspuns.Ceva este in neregula si vreau sa deschid eu..Va rog sa-mi spuneti , in cazul in care fac procura unui avocat ,daca procesul este simplu si in timp scurt.
Mai am o intrebare ...stiti cumva daca sunt valabile certificatele de nastere si casatorie doar in copii legalizate (din 1988)sau este nevoie sa-mi scot duplicate?

multumesc.
Procesul este atat de scurt sau de simplu pe cat vor partile sa-l faca. Daca fratele dvs. este de buna credinta si un se va opune unei partajari comode si rapide pr va fi relativ simplu (depinde si de bunurile ca constituie masa succesoarala) si scurt. Daca insa se va opune si va cere amanari , expertize, va dori sa culeaga bunurile in natura dar nu are bani pt sulta, etc. procesul va fi lung si complicat. Asa ce depinde de la caz la caz. Oricum, asa cum am mentionat, depinde de bunurile ce formeaza masa succesorala. Avocat tot o sa fiti nevoit sa numiti. Asa ca de ce sa nu il numiti inca de acum. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl a decedat acum 4 ani si nu sa dezbătut moștenirea...a ... majestik majestik Tatăl a decedat acum 4 ani si nu sa dezbătut moștenirea...a rămas mama si 4 copii...mama e plecată definitiv la unul dintre copii în spania deoarece e ... (vezi toată discuția)
Unic mostenitor yustina yustina In urma decesului parintilor am ramas unicul copil in viata, noi finnd trei frati. In urma celorlalti doi frati decedati au drept de mostenire sotii ... (vezi toată discuția)
Mostenirea tatalui meu marilena76 marilena76 Tatal meu a decedat acum o sapatamana.Cu o zi inainte de decesul lui a decedat mama lui (tatal lui era decedat de mult timp). Eu sunt unicul mostenitor al sau ... (vezi toată discuția)