avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare apartament mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare apartament mostenit

Buna Ziua!
As dori sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: doresc sa cumpar un apartament pe care actuala proprietara l-a mostenit in calitate de matusa materna (deci este sora cu mama decedatului...). Tatal decedatului a cumparat apartamentul inainte de casatorie, dupa moartea sa si a sotiei acesta revenind fiului sau. Dupa decesul fiului apartamentul a fost mostenit de actuala proprietara, in conditiile in care fiul decedat nu a avut alti copii....Intrebarea mea este ce alti mostenitori ar mai putea exista? Ce risc daca cumpar acest apartament, convinsa de declaratia proprietarei ca nu mai exista alti mostenitori, iar acestia apar dupa un timp? Ce ma sfatuiti?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: b_rayne , utilizator 12:28, 11 Noiembrie 2009
ASta cu fostii chiriasi etc. nu e problema dv. Cereti sa vi se predea dv. apartamentul cu pv care sa faca parte din contract.

Garantia de evictiune se include standard in contractele existente in practica notariala... Si daca n-ar fi mentionat, oricum actioneaza 1337 Civil, in afara de situatia in care se mentioneaza expres ca se limiteaza garantia.
Insa acest lucru nu se intalneste in practica, aceste contracte notariale avand clauza clasica, nepersonalizata, fara sa cuprinda suma totala a garantiei, cheltuielile cu achizitia etc.
Asa inca, stiati sau nu, clauza tot exista si-si facea efectele in 99,999% din cazuri.
Asta insa nu va poate feri de un eventual proces daca este atacat certificatul de mostenire.
Asa incat, daca vreti siguranta, mergeti cu actele la o alta opinie, mai putin formala si mai axata pe detalii.
Cu actele m-am lamurit! Merg sa mai cer o parere! Cu chiriasii e drept ca nu e problema mea dar nu vreau sa ma trezesc cu cine stie ce nebuni peste mine in casa...
chiriasul initial avea dr sa subinchirieze apartamentul? sau a facut-o de capul lui?
N-avea nici un drep ca ii expirase contractul de inchiriere. Se pare ca ma complic prea mult cu problemele care nu ma privesc...
Va multumesc pentru raspunsuri si pentru promptitudine!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza penala alternativa evictiune dumitru2000 dumitru2000 Avem un contr de vanzare cumparare vanzatorul s-a obligat sa plateasca in caza de evictiune celui evins suma e 5000 E sau valoarea de piata din momentul ... (vezi toată discuția)
O sa fiu dat in judecata? blakkiss blakkiss buna ziua, am cumparat un apartament,persoana de la care am cumparat a obtinut apartamentul prin testament, acuma asta de la care am cumparat eu este dat in ... (vezi toată discuția)
Garantie evictiune si pentru dobanditorii ulteriori dumitru2000 dumitru2000 Avem un contr de vanzare cumparare vanzatorul s-a obligat sa garanteze pt evictiune si pe eventualii doi dobanditori succesivi uleriori ai imobilului pe ... (vezi toată discuția)