avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditie Ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditie Ccc

Buna ziua. Tot gasesc mai multe variante de formulare a conditiei respective :
'cuantumul ind. lunare este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului'. In unele surse gasim '12 luni 'consecutive', ceea ce schimba considerabil calculul CCC in cazul in care exista pauze intre un job si altul.
Deci, in cazul in care in ultimele 12 luni am schimbat job-ul si am avut o pauza de 2 luni intre ele - lunile fara venit se iau ca valoare 0 la calculul mediei SAU se iau in calcul urmatoarele luni pana la 12, de la job-ul anterior?
Multumesc anticipat pentru raspunsul explicit!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:00, 9 Octombrie 2018
cea cu 12 luni consecutive a fost varianta de acum cativa ani.aceasta varianta s-a schimbat in ,,12 luni in ultimii 2 ani"deci pe aceasta o luati in calcul.
@ Mariana92

1. Cele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului pot fi consecutive sau succesive.

Normele metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 111/2010
art.4
.......
(4) Constituirea perioadei prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă se stabileşte, după cum urmează:
a) din 12 luni consecutive, în cazul în care în această perioadă se realizează fără întrerupere venituri supuse impozitului şi/sau se înregistrează una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă;

b) din 12 luni succesive, în care sunt îndeplinite condiţiile de acordare, în cazul în care în perioada de 2 ani realizarea veniturilor supuse impozitului şi/sau înregistrarea uneia sau mai multora dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă s-au produs cu întreruperi.

(5) Luna calendaristică în care s-a născut copilul sau în care s-a înregistrat una dintre situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, indiferent de ziua din această lună în care s-a produs naşterea ori s-a înregistrat situaţia, face parte integrantă din perioada prevăzută la alin. (4).

(6) În cazul în care în luna naşterii copilului persoana îndreptăţită nu a realizat venituri supuse impozitului şi nici nu sa aflat în una sau mai multe din situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă, perioada de calcul al celor 12 luni începe cu ultima lună din cei 2 ani în care aceasta a înregistrat venituri sau s-a aflat în una dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă.

2. Care este data prezumata a nasterii si detaliati excat perioada ultimor doi ani anteriori acesteia? (de exemplu, angajata de la ... pana la ....; casnica , de la ... pana la ... etc.)
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Amatioae Elena Amatioae Elena Buna ziua!stiu ca pentru a primi indemnizatia trebuiesc 12 luni sin 24 lucrate nu neaparat consecutiv...in cazul in care ele sunt succesiv ...este adevarat ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!sunt la aceasta firma de 7 luni iar acum sunt gravida ... Shady Lady Shady Lady Buna ziua!sunt la aceasta firma de 7 luni iar acum sunt gravida de 4 luni, amgajatorul meu vrea sa-l trimite la concediu de risc maternal,intrebarea mea e ca ... (vezi toată discuția)
indemnizatie crestere copil fanica2005 fanica2005 buna seara, imi puteti spune,va rog, daca pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului, in conditiile in care ;eu am vechime mai mare de un an in ... (vezi toată discuția)