avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot dona sau cesiona dreptul de cumparare al unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot dona sau cesiona dreptul de cumparare al unui apartament inainte de intabulare ?

buna ziua ! Mama mea a cumparat un apartament intr-un bloc nou in curs de executie prin antecontract de vanzare cu TVA 5%. In august 2018 mama a decedat si blocul nu era inca terminat,iar eu, ca unic mostenitor, am mostenit acesta promisiune de vanzare. Mentionez ca eu am cumparat acum 3 ani o locuinta cu TVA 5%. Ca urmare va intreb daca eu pot dona fiului meu acest drept de cumparare sau cesiona unui tert si in caz ca "Da", eu voi cesiona cu TVA 5% sau recalculat cu TVA 19% ?

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare apartament cu tva 5% mostenit Sarah01 Sarah01 buna ziua ! In lun mai 2017 mama mea a cumparat un apartament intr-un bloc nou in curs de executie prin antecontract de vanzare cu TVA 5%. In august 2018 mama ... (vezi toată discuția)
Cesionare antecontract vanzare-cumparare Cump Cump Buna ziua, Am semnat un antecontract de vanzare cumparare a unui apartament nou. Pretul apartamentului a fost calculat cu TVA 20%. Deasemenea in ... (vezi toată discuția)
Titular antecontract vanzare cumparare tedit tedit Este obligatoriu ca persoana care a incheiat un antecontract sa fie aceeasi si la incheierea contractului de vanzare cumparare? Altfel spus, antecontractul ... (vezi toată discuția)