avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna

imi pot lua 1 zi aferenta concediului de odihna si sa fac cererea dupa?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 14:42, 11 Noiembrie 2009
In mod normal concediul de odihna se ia in baza unei programari anuale, se anunta seful direct cu macar 3 zile inainte daca este in afara programarii.
Este drept ca sunt totusi angajatori care accepta sa primeasca cererea de concediu si dupa efectuarea lui.
De regula, cererea de CO se face inainte de efectuarea ei tocmai ptr a primi aprobarea conducerii unitatii. Ptr ca pot exista cazuri in care conducerea nu este de acord cu efectuarea zilei de CO si atunci puteti fi trecut in absente nemotivate

Daca inca conducerea este flexibila si accepta astfel de proceduri, atunci puteti face cererea de Co si dupa efectuarea zilei.
nikol.ilea a scris:

In mod normal concediul de odihna se ia in baza unei programari anuale, se anunta seful direct cu macar 3 zile inainte daca este in afara programarii.
Este drept ca sunt totusi angajatori care accepta sa primeasca cererea de concediu si dupa efectuarea lui.

Eu stiam doar prevederea aceasta din Codul Muncii- Art. 145- (3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu;dvs. spuneti cu macar 3 zile,este precizat undeva?
Destui angajatori, desi nu este prevazut in lege undeva anume, au "pretentia" de a fi informati cu macar 3 zile inainte pentru a sti cu sa gestioneze activitate si de a vedea cine tine locul.
balina82 a scris:

imi pot lua 1 zi aferenta concediului de odihna si sa fac cererea dupa?

Daca angajatorul este flexibil si este de acord da,dar daca nu este nici o specificatie in Regulamentul dvs. intern ar trebui sa faceti cererea inainte,conform unei planificari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co, cm, demisie - toate in acelasi timp? mona_piedra mona_piedra Buna ziua, As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema: Cum pot proceda ca si angajator, fara sa incalc legea in conditiile in care: 1. un angajat a ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate robby1967 robby1967 Va rog sa-mi spuneti daca legislatia muncii prevede o procedura pentru constatarea absentelor nemotivate. Mai precis, punctual, intrebarile mele sunt : - cine ... (vezi toată discuția)
Cerere de concediu odiha - cu cat timp inainte? smeagull smeagull Buna dimineata, Intrebarea se refera la o firma in care - din pacate - nu exista planificari ale concediilor de odihna facute in avans (de aici si ... (vezi toată discuția)