avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ce este de facut? Mi s-a spus că voi amendată pentru ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ce este de facut? Mi s-a spus că voi amendată pentru că nu m-am prezentat, în calitate de desemnat, la o secție de votare

Buna ziua!Saptamana trecuta urma sa particip in calitate de desemnat la o sectie de votare!In noaptea dinaintea zilei cand trebuia sa fiu prezenta(la sectia respectiva)fetita mea a facut febra,frisoane,voma si am decis sa nu mai merg.Am sunat dimineata presedintele sectiei si am anuntat ce sa intamplat ,ca nu voi putea fi prezenta ,neavand cu cine sa las fetita (1an si 7 luni)in starea in care era.Presedinta mi-a spus cu parere de rau ca imi va face un proces verbal pentru neprezentare si ca voi primi amenda intre 1000 si 5000 lei...ce pot face in aceasta situatie?..am adeverinta de la medic pentru fata..unde trebuie sa merg si ce sa fac? Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
ghebaalexandru, utilizator
Cel mai recent răspuns: ghebaalexandru , utilizator 14:19, 11 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va nelinistiti, veti putea depune plingere contraventionala, impotriva PV de contraventie, atunci cind si daca va veni. Amenzile nu se dau fara a avea la baza acest proces verbal. In PV de contraventie veti gasi si temeiul legal in baza caruia sunteti sanctionata. Veti avea apoi, de la data primirii, 15 zile pentru a depune acea plingere contraventionala, la judecatoria mentionata in PV de contraventie. Regimul juridic al contraventiilor il gasit aici:
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2018
latka, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare gresita la semafor RalucaGeorgiana33 RalucaGeorgiana33 Buna ziua, Am si eu o intrebare. Ce se intampla in cazul in care nu am semnat procesul verbal incheiat de catre un politist in trafic. In aceasta dimineata ... (vezi toată discuția)
2 amenzi pentru parcare interzisa in acelasi loc la interval de 54 minute CloudSquire CloudSquire Buna ziua! In data de 17.08.2021 am fost la mare si am parcat pe un loc cu \"spatiu verde\", in cele din urma la ora 16:40 mi-a fost lasata in parbriz o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. desi am dovada pentru parcarea pentru persoanele cu ... Ethan Winters Ethan Winters Buna ziua. Desi am dovada pentru parcarea pentru persoanele cu handicap, nu am afisat-o la vedere, riscand altfel o posibila amenda. Doresc sa stiu care o sa ... (vezi toată discuția)