avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nelamurire acordare stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nelamurire acordare stimulent de insertie

Buna ziua

Anul acesta in ianuarie 2018 am primit un certificat de handicap cu grad usor pentru baietelul meu, certificat care e valabil pana in ianuarie 2019. Baietelul va avea atunci 2 ani si 6 luni ( e nascut pe 5 iulie 2016). Nu o sa mai pot prelungi certificatul de handicap deoarece problema de sanatate s-a remediat intre timp. Astfel va trebui sa ma intorc la serviciu mult mai devreme de a implini copilul 3 ani, dar doresc sa beneficiez si eu de stimulentul de insertie. Nelamuririle mele sunt:
1. Cand ar trebui sa revin la serviciu?Copilul are acum 2 ani si 3 luni, certificatul lui de handicap expira la sfarsitul lui ianuarie 2019 cand baiatul va avea 2 ani si 6 luni. Trebuie sa calculez 60 de zile pana la data expirarii certificatului??
2. Pe ce perioada mi se va acorda acest stimulent de insertie?? Din ziua in care revin la birou si pana cand copilul implineste 4 ani sau de cand copilul va implini 3 ani pana la 4 ani ??

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
ElenaDS, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:47, 10 Octombrie 2018
Intrucat, certificatul este valabil pana in ianuarie 2019, atunci durata CCC va fi pana in ianuarie 2019.

In acest caz, consider ca revenirea la munca pentru stimulent trebuie sa se efectueze in noiembrie 2018 (cu cel putin 60 de zile inainte de data expirarii CCC).

Stimulentul se acorda pana cand copilul implineste 4 ani .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie pentru copil cu handicap iolanda15 iolanda15 Buna ziua! Am o fetita incadrata in grad de handicap pentru care beneficiez de concediu de cresterea copilului cu handicap pana la implinirea de catre acesta ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie pentru copil incadrat in grad de handicap usor ancaelename ancaelename Buna ziua! Stimulentul de insertie se acorda pana la 4 ani ( copil incadrat in grad de handicap) daca acesta are certificat de incadrare valabil pana la 4 ... (vezi toată discuția)
Stimulent intoarcere munca Mihaela 1987 Mihaela 1987 Buna seara! Am nascut pe 23 martie 2017 si ar trebui sa imi reiau activitatea dupa doi ani. Daca m-as intoarce la munca in septembrie 2018, as beneficia de ... (vezi toată discuția)