avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Caz real : reclamant si parat in acelasi dosar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Caz real : reclamant si parat in acelasi dosar

Buna, am o dilema mare... FOARTE MARE.

Un proprietar membru al unei asociatii de proprietari, prin dol si fapte ilicite, si-a insusit functia de presedinte al acesteia dupa (ulterior) ce asociatia l-a dat in judecata pentru a-si plati restantele.
Intr-un alt dosar - actiune pe rol, "fostul presedinte" a solicitat constatarea nulitatii absolute a actelor juridice si restabilirea situatiei anterioare.
Problema e ca "fostul presedinte" nu mai poate (dpdv juridic?!!?) apara interesele asociatiei in primul dosar, intrucat "noul presedinte" invoca o sentinta prin care s-au modificat reprezentantul legal al asociatiei.

Deoarece acest presedinte este si in prezent restantier, iar utilitatile risca sa ne fie taiate (deci sa fiu si eu afectat) vreau sa-mi spuneti ce parghie as mai avea ca sa impiedic acest proprietar sa-si faca de cap.
Precizez ca am incercat doua ordonante presedintiale si am pierdut din cauza acelei sentinte pretinsa "definitiva".

Ma gandesc la o cerere de suspendare a judecatii primului dosar (ala cu restantele) insa numele meu nu este parte in dosar (cererea mea de interventie accesorie in favoarea asociatiei nu a fost inca solutionata).

Oare ca tert as avea sanse? Ce as putea invoca?

Multumesc anticipat

P.S. 23352/211/2017
Cel mai recent răspuns: Username33 , utilizator 13:09, 10 Octombrie 2018
Nu, nu tert. Avocat aveti? Sa modificati reprezentantul.
Cand am initiat procesul nu am angajat avocat caci nu ma asteptam la tot ce a urmat, acum insa eu (ca proprietar membru si pe barba mea) pot angaja un avocat sa apere persoana juridica? Reamintesc ca in ECRIS eu nu apar ca parte in proces.
Precizez ca inainte sa fie solutionata exceptia lipsei calitatii de reprezentant invocata de parati, am depus in calitate de persoana fizica, o cerere de interventie accesorie in favoarea reclamantei - persoana juridica. Cererea NU este inca solutionata/admisa.
La ultima sedinta exceptia lor a fost respinsa insa s-a dispus modificarea in ECRIS a numelui reclamantei "prin PRESEDINTE NUME PRENUME"
Actiunea principala eu am initiat-o dar noul presedinte "s-a bagat peste mine" (dol, fapte ilicite, eludare lege/statut, etc. samd) si de aceea vreau sa fac o cerere pentru suspendarea judecatii pana se solutioneaza dosarul celalalt in care eu personal am cerut constatarea nulitatii absolute a tot ceea ce a facut. art. 413 alin 1 pct 1 NCPC
Am toate motivele din lume sa demonstrez cu inscrisuri ca exista o stransa legatura intre procese si ca solutionarea primului depinde de solutia data in al doilea.
Dilema mea este in calitate de ce anume sa cer aceasta cerere. Ca reprezentant al asociatiei nu mai pot, iar ca parte intervenienta nu apar in ECRIS...

Ce anume sa tentez VA ROG?

Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
Username33, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ord. pres.: cum demonstrez aparenta de drept fara sa invoc fondul? Username33 Username33 Buna tuturor. Am nevoie de ajutor Am initiat o ordonanta presedintiala cu obligarea paratului de a nu face ceva in numele unei persoane juridice. In dosarul ... (vezi toată discuția)
Taxa cerere de interventie accesorie pentru o asociatie de proprietari Username33 Username33 Buna ziua, in calitate de membru fondator al unei asociatii de propritari doresc printr-o cerere de interventie accesorie sa apar interesele acestia intr-un ... (vezi toată discuția)
Juxtapunere presedinte ap in instanta Username33 Username33 Buna seara, Presedintele unei asociatii de proprietari cu 6 apartamente a dat in judecata doi restantieri dupa 4 luni de zile pentru neplata cheltuielilor. ... (vezi toată discuția)